Boeing va elimina peste 12.000 de locuri de muncă din Statele Unite, din cauza impactului pandemiei de coronavirus

Boeing va elimina peste 12.000 de locuri de muncă din Statele Unite, din cauza impactului pandemiei de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2020

Boeing a anunțat miercuri că va elimina peste 12.000 de locuri de muncă din Statele Unite, inclusiv prin concedierea forțată a 6.770 de lucrători americani, în cadrul restructurării necesare din cauza impactului pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai mare constructor american de avioane a mai dezvăluit planuri penttru ”alte câteva mii de concedieri” în următoarele câteva luni, dar nu a precizat unde vor avea loc, scrie News.ro.

Compania a anunțat în aprilie că va renunța la 10% din forța de muncă la nivel mondial de 160.000 de angajați, până la sfârșitul anului 2020.

ULTIMA ORĂ Alianța Renault Nissan Mitsubishi și-a prezentat noul model de funcționare, leader-follower, și piețele de referință pentru fiecare marcă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Alianța Renault Nissan Mitsubishi și-a prezentat noul model de funcționare, leader-follower, și piețele de referință pentru fiecare marcă

Boeing a informat, miercuri, că a aprobat plecarea voluntară a 5.520 de angajați din SUA, în săptămânile următoare. De asemenea, Boeing a mai arătat că 6.770 de lucrători vor fi anunțați în această săptămână că vor fi disponibilizați.

Boeing ia măsuri de reducere a costurilor, ca efect al scăderii cererii de avioane din cauza pandemiei.

Directorul general al Boeing, Dave Calhoun, le-a spus angajaților într-un e-mail că ”impactul devastator al pandemiei asupra industriei aeriene înseamnă o reducere profundă a numărului de avioane comerciale și de servicii de care vor avea nevoie de clienții noștri în următorii câțiva ani, ceea ce înseamnă mai puține locuri de muncă pe liniile de fabricație și în birouri. ... Mi-aș dori să existe o altă soluție”.

În aprilie, Boeing nu a primit nicio comandă pentru a doua oară în acest an, iar clienții au anulat alte 108 comenzi pentru avionul 737 MAX care este consemnat la sol, ceea ce însemnă cel mai prost început de an din 1962.

Pandemia a înrăutățit o criză prin care trece compania, după două prăbușiri ale unor avioane 737 MAX care au avut loc anul trecut.

Luna trecută, Boeing a atras 25 de miliarde de dolari într-o ofertă de obligațiuni care a permis companiei să evite necesitatea a a solicita ajutor guvernamental.

Reducerile de locuri de muncă includ peste 9.800 de angajați din statul Washington.

Boeing se așteaptă să reia livrările de avioane 737 MAX în trimestrul al treilea, în urma aprobărilor din partea autorităților de reglementare, producția fiind reluată treptat în trimestrul al doilea urmțnd să ajungă la 31 de aeronave pe lună în 2021.

"Continuăm planul de a relua producția de avioane 737 MAX în Renton, Washington", a spus Calhoun în e-mail.
Reuters a relatat în aprilie că aprobarea pentru reluarea  zborurilor avioanelor 737 MAX nu este așteptată până cel puțin în luna august.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
concedieri
coronavirus