Elogii în presa britanică pentru Dacia Jogger: „Este mașina cu cea mai bună valoare de pe piață. Punct”

Elogii în presa britanică pentru Dacia Jogger: „Este mașina cu cea mai bună valoare de pe piață. Punct”

SURSA FOTO: autoexpress.co.uk

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 iun 2023

Cea mai citită revistă auto din Marea Britanie, Auto Express, publică o analiză detaliată a modelului românesc Dacia Jogger, care se fabrică la Mioveni, într-o comparație cu cele mai scumpe și cele mai accesibile mașini de familie de pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„După ce am înregistrat oficial recordul de viteză de 211,88 mile pe oră cu Bugatti Veyron (...) cred că mașinile mai puțin puternice și frugale mi se potrivesc stilului de viață de zi cu zi”, spune editorul Mike Rutherford, într-un articol de opinie. El spune că a testat mai multe mașini cu motoare mici, de 1.0 litri, pentru a vedea dacă sunt potrivite pentru traficul urban, din ce în ca mai aglomerat. Printre acestea se numără Renault Clio, care costă circa 18.000 de lire, Dacia Jogger, care costă tot 18.000 de lire, dar are 4,60 metri lungime, și VW T-Roc, un SUV care costă 26.000 de lire.

Despre Jogger, jurnalistul britanic spune că l-a găsit un pic dezamăgitor de însetat, din cauza formei masive, a greutății și a „aerodinamicii de frigider”, dar nu uită că acest model poate fi folosit ca van și mini-motorhome. Din acest motiv, el concluzionează că Jogger „este mașina cu cea mai bună valoare de pe piață. Punct”, precizând că a fost la un pas să ofere acest titlu SUV-ului de la VW, care are un interior asemănător cu cel de la Audi A2, dar care are un consum foarte mare, ce aduce costuri de 10 lire la fiecare 100 de km pentru șofer.

„Dacă înțelegi cu adevărat și crezi în principiul «less is more», o mașină de 1.0 litri poate fi corectă pe strada ta. Într-o formă spațioasă și versatilă de SUV, ar putea fi mașina completă de care veți avea nevoie, cu un preț mult sub 30.000 de lire”, își încheie Mike Rutherford articolul.

Autorul acestui articol este un nume cunoscut în presa auto europeană, care nu uită să amintească la începutul articolului că a condus cele mai rapide mașini din lume, între care Dodge Viper, în Las Vegas, sau prototipul Audi LE Mans, pe circuitul Willow Springs International Raceway.

Piața auto a crescut rapid în luna mai, odată cu livrarea mașinilor cumpărate prin Rabla CITEȘTE ȘI Piața auto a crescut rapid în luna mai, odată cu livrarea mașinilor cumpărate prin Rabla

Modelul Jogger a primit și alte aprecieri în presa britanică, până acum, un exemplu fiind „Autocar Best Family Car 2023”, acordat de a doua cea mai mare revistă auto din această țară.

Dacia Jogger a fost lansată în 2022, ca înlocuitor pentru două modele, Lodgy și Logan MCV, având o caroserie cu dimensiuni tipice pentru clasa compactă, șapte locuri (opțional) și motoare cu capacități mici și un consum redus de combustibil. Începând din acest an, Jogger a primit și prima motorizare hibridă din istoria mărcii Dacia, Hybrid 140, care este totodată și cel mai scump automobil Dacia din istorie.

Dacia nu are niciun model în topul celor mai vândute mașini din Marea Britanie, iar cele 2.540 de vehicule vândute în ultima lună au ținut Dacia departe de primele 10 locuri în vânzările britanice de autoturisme noi (locul 18 pe o piață care a înregistrat 145.204 autoturisme noi). Chiar și așa, marca românească a reușit să înmatriculeze în 2023, în cele cinci luni, 13.050 de vehicule, cu 10,1% mai multe decât în anul anterior, la un nivel similar cu Citroen sau Renault și peste Honda, Suzuki sau Fiat.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia jogger
jogger hybrid
motor hibrid mioveni
lansare jogger hibrid