FOTO Mercedes deschide comenzile pentru SUV-ul electric de lux AMG EQE 53

FOTO Mercedes deschide comenzile pentru SUV-ul electric de lux AMG EQE 53
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 iun 2023

Unul dintre cele mai luxoase și, în același timp, performante SUV-uri electrice din lumea, Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+, poate fi comandat începând de acum la dealerii Mercedes. Prețul anunțat este de trei ori mai mare față de cel al lui Tesla Model Y, rivalul său direct fiind, de fapt, Model X.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Versiunea ultrasportivă a SUV-ului Mercedes EQE, care poartă numele tunerului oficial AMG, a fost lansată pe piață de compania germană la un preț care subliniază nivelul de lux al acestui automobil: 130.000 de euro. Mașina are o serie de echipamente high-tech, care se adaugă celor existente deja pe modelul standard EQE și care includ suspensia activă RIDE CONTROL+, stabilizator electromecanic al ruliului, dar și tehnologii sofisticate de confort, precum sistemul audio AMG SOUND Experience sau volanul AMG Performance.

Motorizarea acestui model este asigurată de două motoare electrice care susțin tracțiunea integrală complet variabilă AMG Performance 4MATIC+. Puterea maximă a sistemului este de 505 KW (687 CP), cu un cuplu maxim care poate atinge 1000 Nm. Bateria pe care se bazează acest motor are 90,6 kWh, oferă o autonomie (WLTP) de până la 470 km și poate fi încărcată cu până la 170 kW, la o stație de putere. Consumul declarat este de 22,6 – 27,8 kWh/100 km.

VIDEO Bateria deceniului, anunțată de chinezii de la Gotion: 1000 km cu o încărcare și 2 milioane de kilometri durată de viață CITEȘTE ȘI VIDEO Bateria deceniului, anunțată de chinezii de la Gotion: 1000 km cu o încărcare și 2 milioane de kilometri durată de viață

Nici echipamentele opționale nu trebuie neglijate: AMG Dynamic Plus, care include Race Start, o viteză maximă crescută și un sistem audio și mai performant costă 4.760 de euro. Accelerația, care în mod normal este de 4,3 secunde, cu pachetul Dynamic Plus coboară la 3,5 secunde (0 – 100 km/h), iar viteza crește la 240 km/h, de la 220 km/h.

SUV-ul Mercedes EQE este un automobil de clasă executive, cu 4,87 metri lungime și un ampatament de 3,03 metri și o lățime de 1,93 metri. Principalii competitori sunt BMW IX, care costă 133.000 de euro, și Tesla Model X Plaid, care costă aproape 135.000 de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes eqe
mercedes electric
mercedes amg
4motion