Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari, la câteva zile după preluarea Twitter

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari, la câteva zile după preluarea Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2022

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a vândut acțiuni ale producătorului de vehicule electrice în valoare de 3,95 miliarde de dolari, la câteva zile după ce a finalizat achiziția Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, relatează Reuters, care citează documente ale autorităților americane din domeniul bursier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elon Musk, a cărui avere netă a scăzut sub 200 de miliarde de dolari după ce investitorii au renunțat la acțiunile Tesla, a vândut 19,5 milioane de acțiuni între 4 noiembrie și 8 noiembrie, arată documentele publicate de Comisia americană pentru valori mobiliare și burse. Această mișcare îl lasă pe Musk cu o participație de aproximativ 14% din Tesla, potrivit unui calcul Reuters.

GRAFIC Operatorul restaurantelor KFC la 5 ani de la listare - respectare a angajamentului de dublare a business-ului, dar valoare de 2 ori mai mică decât în oferta publică CITEȘTE ȘI GRAFIC Operatorul restaurantelor KFC la 5 ani de la listare - respectare a angajamentului de dublare a business-ului, dar valoare de 2 ori mai mică decât în oferta publică

Scopul vânzării de acțiuni nu a fost dezvăluit, dar analiștii se așteptau la o astfel de mișcare pentru ca Musk să-și poată finanța afacerea Twitter. Cel mai bogat om din lume afirmase în aprilie că a terminat cu vânzarea acțiunilor Tesla. Cu toate acestea, el a continuat să vândă acțiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari în august și a declarat că vânzarea a fost efectuată pentru a plăti pentru platforma socială achizționată, scrie News.ro.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piață, iar averea netă a lui Musk s-a prăbușit cu 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter, în aprilie.

Musk a preluat Twitter luna trecută și s-a angajat să ia măsuri drastice, inclusiv concedierea a jumătate din personal și un plan de taxare a conturilor care au bifa albastră de verificare. Musk încercase să renunțe la tranzacție în luna mai, susținând că Twitter a subestimat numărul de conturi bot și spam de pe platformă. dar acest lucru a dus la o serie de procese între cele două părți.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla