Elon Musk, așteptat să anunțe un nou model Tesla, mai ieftin, și o nouă platformă pentru robotaxi

Elon Musk, așteptat să anunțe un nou model Tesla, mai ieftin, și o nouă platformă pentru robotaxi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 mar 2023

Elon Musk va prezenta astăzi investitorilor, în cadrul Investor Day, noile sale planuri pentru viitorul Tesla, iar informațiile neoficiale vorbesc deja despre noutăți spectaculoase.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla ar putea lansa pe piață, în următorii ani, un automobil electric mai accesibil, dezvoltat pe noua platformă a companiei, cea care va fi folosită și pentru eventuale robotaxi, vehiculele pe care Elon Musk le-a promis cu foarte mult timp în urmă și care încă nu au devenit realitate.

FOTO Noi drumuri de mare viteză lansate în România CITEȘTE ȘI FOTO Noi drumuri de mare viteză lansate în România

Așteptările investitorilor și analiștilor sunt destul de ridicate pentru acest eveniment, fie și numai pentru simplul motiv că Elon Musk nu a ratat niciun astfel de eveniment pentru a anunțat proiectele sale majore, unele realizate, altele nu.

Proiectul unui automobil Tesla ieftin continuă planurile anterioare ale lui Elon Musk, prin care își propunea să crească sistematic producția și vânzările cu ajutorul mașinilor lansate, începând cu „un automobil sport”, iar cu banii obținuți „să construiești un automobil mai accesibil” și tot așa, până la un „și mai accesibil automobil”. Practic, în acest moment Tesla are o concurență foarte puternică, atât din partea companiilor europene, cât și din cea a companiilor din China, care lansează mașini electrice tot mai ieftine. Acesta este și motivul probabil care l-a determinat pe Musk să scadă radical prețurile mașinilor pe care le vinde, la începutul acestui an. Informațiile transmise anterior de șeful Tesla vorbeau despre o mașină care să coste 25.000 de dolari, un preț pe care astăzi îl au doar modelele de clasă mică din Europa și modelele chinezești și care a fost considerat imposibil de susținut.

În același timp, o nouă platformă pe care să fie produse noile mașini ale Tesla era inevitabilă, având în vedere că actuala platformă are o vechime considerabilă, chiar dacă ea a fost actualizată între timp, pe modelele Y și 3.

FOTO Dacia introduce o echipare de top, mai scumpă, pe întreaga gamă. Singurul care scapă este Logan CITEȘTE ȘI FOTO Dacia introduce o echipare de top, mai scumpă, pe întreaga gamă. Singurul care scapă este Logan

Elon Musk și-a prezentat primul Master Plan încă din 2006, cel în care a făcut cunoscută teoria de mai sus, după care a adus al doilea Master Plan, numit „Part deux”, zece ani mai târziu, atunci când a vorbit pentru prima dată despre un pick-up electric, dar și despre sistemul de conducere autonomă „care este de 10 ori mai sigur decât conducerea manuală”. Din păcate, ambele proiecte au întârziat substanțial, față de termenele avansate de Musk.

Acum, Master Plan nr. 3, despre care Musk a vorbit deja spunând că va oferi „calea spre o energie sustenabilă pentru Pământ”  va aduce mai aproape cele trei companii ale lui Musk, Tesla, SpaceX și The Boring Company, după cum a anunțat acesta anterior. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model nou
elon musk master plan
tesla 25000