Elon Musk l-a acuzat pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates, că a făcut plasamente de tip short-selling pentru acțiunile Tesla

Elon Musk l-a acuzat pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates, că a făcut plasamente de tip short-selling pentru acțiunile Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2022

Elon Musk l-a acuzat pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates, că a făcut plasamente de tip short-selling pentru acțiunile Tesla, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un tweet, CEO-ul Tesla a recunoscut că l-a întrebat pe Gates dacă vinde în lipsă acțiuni ale producătorului de mașini electrice, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Blue Air suspendă sute de zboruri spre și dinspre România. Organizatorii Eurovision, printre cei afectați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Blue Air suspendă sute de zboruri spre și dinspre România. Organizatorii Eurovision, printre cei afectați

Când investitorii scurtează o acțiune, ei pariază că prețul activului va scădea.

”Am auzit de la mai mulți oameni de la TED că Gates mai avea jumătate de miliard învestită în short-selling cu acțiuni Tesla, motiv pentru care l-am întrebat, așa că nu este tocmai secret”, a spus Musk în tweet.

El a răspuns la întrebarea unui utilizator de Twitter, dacă o captură de ecran a unei presupuse conversații text între cei doi miliardari era reală.

Răspunsul șefului Tesla a fost: ”Da, dar nu l-am divulgat la NYT. Trebuie să fi obținut-o prin prietenii prietenilor.”

În schimbul de text, care nu a putut fi verificat independent de CNBC, Musk l-a întrebat pe Gates: ”Mai aveți o poziție scurtă de jumătate de miliard de dolari față de Tesla?” La care Gates a răspuns: ”Îmi pare rău să spun că nu am închis-o. Aș dori să discut despre posibilitățile filantropice.”

Musk a răspuns: ”Îmi pare rău, nu pot să vă iau în serios filantropia cu privire la schimbările climatice când aveți o poziție scurtă masivă împotriva Tesla, compania care face cel mai mult pentru a rezolva schimbările climatice.”

Un purtător de cuvânt al lui Bill Gates nu a fost imediat disponibil pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Gates i-a spus, anul trecut, scriitoarei de opinie de la NYT Kara Swisher: ”Este important să spunem că ceea ce Elon a făcut cu Tesla este una dintre cele mai mari contribuții la combaterea schimbărilor climatice pe care cineva le-a făcut vreodată. Și știi, subestimarea lui Elon nu este o idee bună.”

Dar a continuat să adauge că ceea ce fface Tesla sunt ”lucruri ușoare, cum ar fi mașinile de pasageri”.

Gates a subliniat necesitatea de a avea un impact mai mare asupra schimbărilor climatice prin abordarea altor industrii.

”Practic, nu facem suficient pentru lucrurile dure: oțel, ciment, carne”, a spus el la acel moment. „Și, din păcate, lucrurile la care se gândesc oamenii — electricitatea, mașinile de pasageri — reprezintă o treime din problemă. Deci trebuie să lucrăm la două treimi.”

Nu este prima dată când cei doi bărbați au un dezacord public. Când Gates a dezvăluit în 2020 că și-a cumpărat un Porsche Taycan complet electric, un utilizator de Twitter a întrebat: ”Mă întreb de ce Bill Gates a decis să folosească Taycan în loc de Tesla”.

Musk a răspuns într-un tweet: ”Conversațiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare [ca să fiu sincer]”.

Musk a mai speculat anterior cu privire la posibilitatea ca Gates să scurteze acțiunile companiei sale.

Întrebat despre aceste comentarii și dacă scurtează acțiuni Tesla, Gates a spus anul trecut pentru CNBC: ”Nu vorbesc despre investițiile mele, dar cred că ar trebui să fie foarte mândru de ceea ce a făcut”.

Într-un interviu acordat Bloomberg, tot în februarie 2021, Gates a spus că și-ar fi dorit să fi fost ”mai mult pe partea investițiilor lungi” înTesla, atunci când a fost întrebat despre afirmațiile lui Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
microsoft
bill gates
tesla