Emiratele Arabe Unite au făcut istorie, ca prima țară arabă a cărei sondă spațială a intrat pe orbita Marte

Emiratele Arabe Unite au făcut istorie, ca prima țară arabă a cărei sondă spațială a intrat pe orbita Marte
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2021

Emiratele Arabe Unite au făcut marți istorie, devenind prima țară arabă a cărei sondă spațială a intrat pe orbita Marte, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marți seara, la ora locală 7:42 p.m., misiunea către Marte a Emiratelor, numită Speranța, a ajuns la planeta roșie, iar o jumătate de oră mai târziu a trimis un semnal pe Pământ, scrie News.ro.

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

Sărbătoarea este fenomenală. Experții au estimat șansele de succes pentru intrarea pe orbita Marte la aproximativ 50%, în condițiile în care peste jumătate din toate misiunile către Marte eșuează. Fereastra crucială de timp a fost de 27 de minute înspăimântătoare și pline de suspans, timp în care sonda Hope a încetinit semnificativ de la o viteză de 100.000 de kilometri pe oră la 18.000 de kilometri pe oră, cu ajutorul a șase propulsoare.

În acest timp, sonda a consumat aproape jumătate din combustibilul său și a putut să fie atrasă în câmpul gravitațional al lui Marte și să intre pe orbita planetei. A urmat apoi o întârziere de 11 minute în comunicarea către Pământ, timp în care aproximativ 200 de ingineri și cercetători din Emirate au așteptat în tensiune să afle dacă misiunea a avurt succes.

Misiunea Hope (Speranța), un proiect de 200 de milioane de dolari numit “Al-Amal” în Arabă, a fost lansată în 20 iulie, de la Stația Spațială Tanegashima a Japoniei, iar acum  a ajuns la punctul culminant al călătoriei sale către planeta roșie.

Sonda va petrece un an marțian pe orbita Marte, echivalent cu 687 de zile pe Pământ, studiind și colectând date despre atmosfera planetei.

Anul 2021 este important și pentru că reprezintă a 50-a aniversare a formării Emiratelor Arabe Unite ca țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
emiratele arabe unite
sondă spațială
marte