Europcar a „înghițit” Euromobil, compania de rent-a-car a VW Group

Europcar a „înghițit” Euromobil, compania de rent-a-car a VW Group
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 sep 2023

Compania de închirieri auto Europcar a fuzionat cu Euromobil, o companie mai mică, deținută de VW Group, la aproximativ un an după ce grupul german a preluat Europcar împreună cu doi parteneri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Subsidiara VW de rent-a-car Euromobil a fost preluată de Europcar, printr-un transfer de 51% din acțiuni, conform unui anunț oficial al constructorului auto, care intenționează să combine cele două afaceri într-una singură. Euromobil, cu circa 400 de angajați, se ocupa de închirieri de automobile și de furnizarea de mașini de înlocuire pentru clienții VW Group cu vehicule în service.

VW a cumpărat în 2022 una dintre cele mai mari companii de închirieri auto, Europcar, împreună cu doi parteneri reuniți în cadrul unei asocieri numită Green Mobility Group. Procesul de achiziție s-a finalizat în luna august a anului trecut printr-o procedură reușită de squeeze-out, care a adus 100% din acțiuni grupului condus de VW, Europcar fiind delistată de pe bursă. Suma plătită de Volkswagen -care deține 66% din Green Mobility Group -  pentru achiziția Europcor se ridică la 1,7 miliarde euro, potrivit raportului financiar al companiei. Christian Dahlheim, CEO al Volkswagen Financial Services, coordonator al Europcar, susține că în maxim zece ani publicul va migra de la proprietatea asupra vehiculului, la dreptul de utilizare a acestuia, strategia de dezvoltare a companiei pe care o conduce fiind dezvoltată în baza acestei teorii.

Citroen se repoziționează pentru a ataca Dacia, cu reduceri masive de prețuri CITEȘTE ȘI Citroen se repoziționează pentru a ataca Dacia, cu reduceri masive de prețuri

Europcar deține și mărcile Goldcar, InterRent, Ubeeqo și Buchbinder, disponibile pe diverse piețe și pentru diferite categorii de clienți, acestea fiind prezente în peste 140 de țări din lume.

„Fuziunea cu Euromobil este de o importanță strategică în Germania și oferă un potențial major pentru extinderea segmentului de business”, a declarat CEO-ul Europcar Alain Favey.

Euromobil a fost o companie de rent-a-car înființată în urmă cu 30 de ani de dealeri auto și a fost cumpărată de VW Group în 2012, la circa 6 ani după ce grupul vânduse Europcar.

viewscnt
Afla mai multe despre
europcar
vw
green mobility holding
achiziție europcar