EXCLUSIV Grupul Polach investește 6 milioane de euro în extinderea flotei auto, o stație Rompetrol și un hotel IBIS; cum răspund acționarii ofertelor privind cedarea business-ului

EXCLUSIV Grupul Polach investește 6 milioane de euro în extinderea flotei auto, o stație Rompetrol și un hotel IBIS; cum răspund acționarii ofertelor privind cedarea business-ului
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 13 sep 2023

Grupul Polach, deținut de familia Covaci din Arad, a programat investiții de 6 milioane de euro pentru suplimentarea flotei auto, construcția celei de-a doua stații de carburanți sub o franciză Rompetrol, dar și finalizarea lucrărilor la un hotel care urmează să fie deschis în iunie 2024 sub brandul IBIS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dezvoltarea flotei auto presupune o investiție de 2,15 milioane euro, finanțată din credite, în 30 de ansambluri cap tractor și semiremorci.

Viitoarea stație Rompetrol va fi finalizată în decembrie la Giroc, județul Timiș, după o investiție de 2,2 milioane euro. 

EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. "Dacă îmi cere cineva acum un avion..."

Pentru hotel, Polach a semnat un parteneriat cu grupul francez Accor, fiind programat pentru deschidere la 1 iunie 2024. Proiectul a necesitat până în prezent fonduri de 2,3 milioane de euro, iar dezvoltatorii vor aloca încă 1,7 milioane de euro pentru finalizarea proiectului.

“Activitatea grupului este bazată pe transportul de marfă generală. Acolo avem cea mai mare expertiză, cunoaștem piața, respectiv cerințele specifice ale forței de muncă pe care o angajăm. Focusul major pentru perioada următoare (2024-2029) va rămâne pe competenta principală pe care o avem la nivel de grup - transportul de marfă”, a declarat pentru Profit.ro Diana Covaci, administrator Polach Group.

EXCLUSIV FOTO Fondatorii One United se asociază cu Dan Șucu, Augustin Oancea, Iustin Paraschiv și Valentin Vișoiu și cumpără un avion privat care poate efectua zboruri directe în Dubai CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fondatorii One United se asociază cu Dan Șucu, Augustin Oancea, Iustin Paraschiv și Valentin Vișoiu și cumpără un avion privat care poate efectua zboruri directe în Dubai

Grupul caută oportunități de achizitii, astfel încât să-și extindă paleta serviciilor de transport, pe transporturi specializate, iar dacă acestea vor lipsi și-a propus să crească organic, așa cum de altfel s-a întâmplat în anii precedenți.

O activitatate secundară, care s-a conturat în ultimii 5 ani, a fost comerțul cu carburanți, unde sub franciza Rompetrol grupul a crescut volumele prin atragerea de clienți transportatori mari.

Totodată, un proiect început înainte de pandemie și care a pornit de la restricțiile legislative impuse activității de transport - nevoia de a avea pauze pentru șoferi - a fost demararea construcției unui hotel.

FOTO BMW lansează versiuni exclusive Seria 5 și i5 - „Exclusiv din China pentru China” CITEȘTE ȘI FOTO BMW lansează versiuni exclusive Seria 5 și i5 - „Exclusiv din China pentru China”

Proiectul a fost suspendat pe perioada pandemiei, dar anul acesta a fost reluat și dezvoltat suplimentar – a fost semnat acordul de parteneriat cu Accor, astfel încât locația va fi operată sub brandul IBIS, estimările fiind ca locația să devină operațională la 1 iunie 2024.

Diana Covaci spune că grupul Polach este într-o poziție bună de capitalizare, cu o lichiditate confortabilă, acces ușor la surse de finanțare din partea instituțiilor de credit, astfel încât sunt create premisele unei dezvoltări sustenabile pe termen lung.

“Periodic apar oferte sau propuneri de parteneriate sau cedare integrală a companiilor. Până în acest moment nu am simțit că a venit momentul potrivit să ieșim din acest business. Potențialul de creștere este mare, România încă este în faza de creștere, ceea ce ne va permite și nouă să creștem suplimentar în anii care vin”, explică Diana Covaci.

EXCLUSIV Tranzacție surpriză - Dan Boabeș a cumpărat Meridian Taxi CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție surpriză - Dan Boabeș a cumpărat Meridian Taxi

Polach Logistics & Transport, principala companie din grup, are o flotă compusă din 110 cap tractoare și 141 semiremorci, raportând anul trecut o cifră de afaceri de 83,85 milioane lei. Pentru 2023, estimările indică o creștere de 7% a afacerilor, ca urmare a extinderii flotei și a contractelor noi. 

Polach Impex gestionează proiectul A1 Tranzit, care include o stație de carburant, un hotel cu 50 de camere, A1 Bistro-restaurant, hale service și spații de birouri, pe autostrada Arad – Timișoara, proiect realizat în urma unei investiții de 7 milioane de euro. Polach Impex a avut anul trecut o cifră de afaceri de  80,25 milioane lei și mizează în 2023 pe un avans de 20%.

Polach Cereals, cea mai nouă firmă din grup, înființată în 2017, are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, pe suprafețe de teren aflate în contract de arendă, și oferă servicii de lucrări agricole părților terțe interesate. Anul trecut, Polach Cereals a avut o cifră de afaceri de 1,44 milioane lei.

EXCLUSIV FOTO Șeful Dacia România: Producția uzinei din Mioveni își va menține un ritm mai scăzut în următoarele luni. Piața auto a atins „un platou” al cererii. Dacia -Plan ambițios pentru următorii 10 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Șeful Dacia România: Producția uzinei din Mioveni își va menține un ritm mai scăzut în următoarele luni. Piața auto a atins „un platou” al cererii. Dacia -Plan ambițios pentru următorii 10 ani

Grupul a fost înființat în urmă cu 30 de ani, o dată cu lansarea firmei de transport național de mărfuri Polach Impex și două camionete, conduse de fondatorul afacerii și mai apoi de fiul său.

Primul pas major în evoluția Polach a fost făcut zece ani mai târziu, în 2003, odată cu prima investiție importantă: contractarea primului leasing în vederea achiziționării unui camion nou. A urmat, în 2014, înființarea firmei Polach Logistics & Transport, cu activități de transport național și internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
polach investiții