Fabrica Nissan din Spania se închide în ultima zi a anului, dar autoritățile spaniole au găsit un potențial cumpărător

Fabrica Nissan din Spania se închide în ultima zi a anului, dar autoritățile spaniole au găsit un potențial cumpărător
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 dec 2021

Spania a selectat un potențial cumpărător pentru uzina Nissan, din Barcelona, în cadrul procesului inițiat după ce constructorul japonez a anunțat că vrea să închidă fabrica în care a fost asamblat pickup-ul Navara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzina Nissan din Barcelona ar putea fi cumpărată de grupul auto QEV Technologies, o companie spaniolă care s-a arătat interesată. Anterior, chinezii de la Great Wall au anunțat că nu mai sunt interesați de această fabrică.

QEV Technologies este un startup de inginerie care dorește să construiască în uzina Nissan un centru de dezvoltare a mașinilor electrice, cu ajutorul unor parteneri din suedia.

Guvernul spaniol este în criză de timp, deoarece Nissan va închide fabrica la finalul acestui an, la finalul înțelegerii pe care a semnat-o cu autoritățile, în 2020. La acel moment, după ce japonezii și-au anunțat planul de restructurare care includea și renunțarea la uzina din Barcelona, angajații au declanșat o grevă spontană, care nu s-a încheiat decât la finalul negocierilor cu constructorul. Atunci, Nissan a acceptat să prelungească activitatea în uzină până la finalul lui 2021.

Dacia lansează Jogger în Suedia, țara mărcii Volvo. Ce spun suedezii: „Mai bine iei una second-hand”. „Este o mașină nouă, totuși” CITEȘTE ȘI Dacia lansează Jogger în Suedia, țara mărcii Volvo. Ce spun suedezii: „Mai bine iei una second-hand”. „Este o mașină nouă, totuși”

În ultimul an și jumătate, mai multe oferte de achiziție au fost discutate, însă toți solicitanții au renunțat între timp să preia fabrica. Nissan mai are ca alternativă o a doua ofertă, a unui grup din Belgia, care dorește să construiască de asemenea automobile electrice, după cum a anunțat compania japoneză.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan barcelona
nissan spania
nissan navara