Familiile Porsche și Piech au profitat de scăderea acțiunilor din cauza războiului și și-au majorat pachetul deținut la Volkswagen AG

Familiile Porsche și Piech au profitat de scăderea acțiunilor din cauza războiului și și-au majorat pachetul deținut la Volkswagen AG
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mai 2022

Porsche Automobil Holding SE, compania prin intermediul căreia familiile Porsche și Piech controlează grupul Volkswgen AG, și-a majorat deținerea, profitând de prețul în scădere al acțiunilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Familiile Porsche și Piech, moștenitorii celebrului Ferdinand Porsche, au cumpărat un pachet de acțiuni preferențiale în cadrul VW AG care a costat aproximativ 400 de milioane de euro și ridică deținerea Porsche Automobil Holding SE la 31,9%, cu 0,5 puncte procentuale în plus față de situația anterioară achiziției, după cum reiese din raportul publicat de companie. Raportul arată că acțiunile au fost cumpărate în intervalul 29 martie – 6 mai. Prin această tranzacție, compania Porsche AH SE va încasa o cotă mai mare aferentă trimestrului 1 din profitul raportat de VW AG, respectiv 2,1 miliarde euro. Conform bilanțului publicat de Porsche SE Group, veniturile companiei în urma investiției din VW Group au fost în trimestrul 1 6,6 miliarde euro, dublu față de cele 3,2 miliarde în anul anterior.

Porsche Automobil Holding SE, care este cel mai mare acționar al Volkswgen AG, are în continuare 53,3% din drepturile de vot în cadrul constructorului german.

Renault vinde un pachet de acțiuni ale Renault Samsung chinezilor de la Geely CITEȘTE ȘI Renault vinde un pachet de acțiuni ale Renault Samsung chinezilor de la Geely

Prețul acțiunilor VW AG  scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, din cauza războiului din Ucraina, la circa 131 euro, în luna martie, de la 190 de euro în luna anterioară. Ulterior, acțiunile au crescut ușor, la 150 de euro.

Porsche Holding SE a anunțat recent că a aprobat planul de listare a mărcii Porsche (prin Porsche AG) care se află în proprietatea VW AG. Negocierile dintre cele două companii au ajuns la o serie de termeni conform cărora capitalul Porsche AG va fi împărțite 50/50 în acțiuni ordinare și acțiuni preferențiale. Un procent de 25% din acțiunile preferențiale vor fi listate și 25% din acțiunile ordinare plus una vor fi cumpărate de Porsche Holding SE. Decizia finală urmează să fie luată în funcție de contextul piețelor de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche automobile holding
familia porsche
familia piech
acționari vw