Renault transformă RCI Bank în Mobilize Financial Services. Divizia de mobilitate vrea să ajungă la 20% din vânzările grupului

Renault transformă RCI Bank în Mobilize Financial Services. Divizia de mobilitate vrea să ajungă la 20% din vânzările grupului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mai 2022

Renault are ținte ambițioase cu brandul de mobilitate Mobilize, divizia dedicată acestuia preluând și serviciile financiare. Grupul francez a anunțat că RCI Bank devine Mobilize Financial Services.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Brandul Mobilize țintește 20% din afacerea Renault, până în 2030, planurile dezvăluite de companie cuprinzând o extindere rapidă a activităților acestei divizii. Divizia Mobilize „vinde servicii, nu vehicule, generează venituri recurente și reducerea costurilor de utilizare pentru clienții noștri”, a declarat Clotilde Delbos, CEO al Mobilize, fost CFO al Renault Group.

Printre deciziile care au ca scop susținerea și extinderea Mobilize se numără reorganizarea băncii RCI, care devine Mobilize Financial Services, vehiculul ce va fi utilizat pentru finanțarea „nevoilor de mobilitate auto” ale clienților Renault Group.

„Azi, RCI Bank and Services intră într-o nouă etapă de dezvoltare a activităților sale, devenind Mobilize Financial Services, marca de referință pentru toate nevoile de mobilitate auto. Ne vom baza pe experiența noastră de 100 de ani și pe gradul de satisfacție al clienților noștri – cel mai ridicat din întreg sectorul – pentru a susține creșterea Mobilize atât în segmentul clienților particulari cât și în cel al flotelor. Astfel, Mobilize Financial Services va continua să se concentreze pe leasing-ul operațional, pe asigurări și plăți, facilitând accesul la o mobilitate mai verde și mai durabilă pentru toți clienții” a declarat João Leandro, Director General al Mobilize Financial Services.

Mobilize va oferi servicii financiare clienților Renault, Dacia, Alpine, dar va oferi aceleași servicii și clienților Nissan, prin brandul Nissan Financial Services.

Introducerea brandului Mobilize Financial Services va avea loc gradual în țările în care Renault Group este prezent, începând cu principalele piețe, înainte de sfârșitul anului 2022.

Dacia Spring s-a scumpit cu aproape 3.000 de euro de la lansare și până azi. Strategia de preț a adus acum a patra creștere în șapte luni, la același nivel cu cel din Germania. Diferența este acoperită de... covorașe obligatorii CITEȘTE ȘI Dacia Spring s-a scumpit cu aproape 3.000 de euro de la lansare și până azi. Strategia de preț a adus acum a patra creștere în șapte luni, la același nivel cu cel din Germania. Diferența este acoperită de... covorașe obligatorii

Mobilize are trei obiective principale anunțate, pentru extinderea activității și creșterea veniturilor: Dezvoltarea ofertei de leasing operațional și a abonamentelor auto, țintind 200.000 de abonați, până în 2030, apoi dezvoltarea segmentului de vehicule rulate prin optimizarea finanțării acestora și oferirea de servicii inovatoare în domeniul asigurării auto și plăților. Mobilize vrea să își tripleze finanțarea totală pentru vehicule noi folosite, pentru a ajunge la 10 miliarde euro în 2030.

Alte direcții pe care mizează noua divizie sunt înființarea subsidiarei Mobilize Pay, lansarea unui card de credit, împreună cu Visa, și crearea de produse noi de asigurare bazate pe utilizarea mașinii (3,6 milioane de contracte în 2030).

Banca RCI are operațiuni în 36 de țări și aproape 4.000 de angajați, grupul a finanțat peste 1,4 milioane de contracte (vehicule noi și uzate) în 2021 și a vândut 4,7 milioane de servicii.

La sfârșitul anului 2021, activele performante medii se situau la 44,8 miliarde EUR în finanțare și venituri înainte de impozitare la 1.194 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault rci bank
mobilize
clodilte delbos