FCA și PSA au convocat acționarii pentru a vota fuziunea. Apare al patrulea producător mondial de automobile

FCA și PSA au convocat acționarii pentru a vota fuziunea. Apare al patrulea producător mondial de automobile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 nov 2020

Fiat Chrysler și PSA au anunțat că acționarii companiei se vor întâlni în ianuarie să dea votul final pentru fuziunea celor două, într-o singură companie ce va deveni al patrulea producător mondial de automobile, după volumul produs.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acționarii Fiat Chrysler Automobiles NV și cei ai Peugeot SA au stabilit să se întâlnească într-o ședință extraordinară pe 4 ianuarie, fiecare dintre cele două adunări urmând să voteze fuziunea dintre cele două companii. Dacă votul va fi pentru fuziune, până la finalul trimestrului 1 se va închide tranzacția ce va duce la crearea Stellantis, companie cu sediul în Olanda, care va deveni al patrulea cel mai mare constructor de autovehicule din lume, cu o valoare de piață de peste 30 de miliarde de euro. Mărcile Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Ram, se vor uni cu Peugeot, Citroen, Opel, DS, sub o singură pălărie.

ULTIMA ORĂ Șeful Renault, Luca de Meo, admite: Prețurile Dacia pot crește. Marca Dacia este una „anormală” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Șeful Renault, Luca de Meo, admite: Prețurile Dacia pot crește. Marca Dacia este una „anormală”

Acționarii celor două companii sunt invitați să consulte documentele semnate de companii în urmă cu un an, respectiv acordul de fuziune, precum și celelalte acte semnate în urma unor modificări survenite în cursul acestui an.

Fuziunea dintre FCA și PSA nu a primit încă aprobarea din partea Comisiei Europene, din punct de vedere antitrust. În urma obiecțiilor comisiei antitrust, companiile au trimis o serie de propuneri industriale pe care și le asumă, astfel încât să elimine riscurile de monopol de pe unele piețe. Temrenul limită dat de Comisia Europeană pentru aviz este 2 februarie 2021, însă este posibil ca rezultatul investigației să fie anunțat înainte de sfârșitul anului, astfel încât adunările generale din 4 ianuarie să producă efecte.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa fca
vor actionari psa fca
fuziune psa fca
comisia europeana
concurenta
uzina psa