Viitorul SUV Dacia, cu 7 locuri, va fi produs la Mioveni. Planurile pentru noul model și o noutate absolută pentru Dacia

Viitorul SUV Dacia, cu 7 locuri, va fi produs la Mioveni. Planurile pentru noul model și o noutate absolută pentru Dacia
scris 17 nov 2020

Al doilea SUV al mărcii Dacia, cel care va înlocui Lodgy în familia de modele, va fi fabricat la Mioveni, alături de Duster și Sandero Stepway.

Imagini cu viitorul SUV Dacia pot fi văzute AICI.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Dacia Grand Duster, așa cum a fost denumit la un moment dat al doilea SUV al mărcii Dacia, va completa producția uzinei din Mioveni Argeș.

Schimbările anunțate anterior de reprezentanții Dacia în privința fabricii prevedeau mutarea lui Sandero în Maroc și utilizarea spațiului de producție pentru alte modele. Acum este confirmat - noul model, un SUV cu șapte locuri, va fi produs la uzina din România.

Practic, odată cu dispariția lui Lodgy din uzina din Tanger, spațiul de producție lăsat liber de acesta a fost ocupat de noul Sandero. În acest fel, noul SUV va putea fi asamblat la Mioveni, pe aceleași linii cu Duster și Sandero Stepway.

FOTO Primele imagini cu noul Nissan Qashqai, sub camuflaj, plus un teaser spectaculos CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu noul Nissan Qashqai, sub camuflaj, plus un teaser spectaculos

Potrivit jurnaliștilor francezi de la L’Argus, planurile pentru noul model Dacia prevăd o prezentare în vara anului 2021 și intrarea în producție în toamna anului viitor. Mașina va avea și o versiune cu șapte locuri, iar motorizările sale vor cuprinde doar benzină și, noutatea absolută pentru Dacia, un motor hibrid. Este vorba despre noile E-Tech, tehnologii introduse deja pe mașinile Renault și care ar putea fi acoperite de prețul de vânzare, în cazul unui crossover compact.

Viitorul SUV Dacia va avea dimensiuni comparabile cu actualul Lodgy, un design care va prelua cam toate detaliile regăsite pe Duster și pe noul Sandero Stepway și va fi dezvoltat pe noua platformă CMF-B a Alianței. Astfel, va putea oferi toate tehnologiile oferite de Logan/Sandero pe generația a treia și chiar unele în plus. Un exemplu ar putea fi motoarele 1.3 TCe, care nu sunt oferite pe familia Logan/Sandero.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia suv
grand duster
suv dacia 7 locuri
productie dacia