FCA și Renault ar putea relua negocierile de fuziune, după AGA Nissan

FCA și Renault ar putea relua negocierile de fuziune, după AGA Nissan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 iun 2019

Fiat Chrysler și Renault nu au abandonat ideea unei fuziuni, însă așteaptă momentul oportun pentru a redeschide discuțiile pe acest subiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O fuziune a companiilor Fiat Chrysler și Renault nu mai este de actualitate, după ce italienii și-au retras oferta avansată francezilor, dar ideea acestei tranzacții este încă prezentă, potrivit unor informații publicate de WallStreet Journal, care citează surse din interiorul Renault. Condițiile de negociere ar putea să fie diferite față de cele la care ajunseseră părțile la prima încercare, iar cel mai important va fi rezultatul adunării generale a acționarilor Nissan, din această săptămână.

CEO-ul Renault, Thierry Bollore, a declarat că, după stoparea negocierilor, nu s-a mai petrecut nimic între cele două companii.

Procesul de negociere pentru o fuziune, care părea că decurge excelent, s-a blocat subit, prin retragerea ofertei făcute de FCA. Declarația transmisă de compania italiană a făcut referire la condițiile politice din Franța. Reprezentanții Franței au solicitat o amânare a unei decizii pentru a obține și acceptul explicit, prin vot, al Nissan. FCA a refuzat încă o amânare și a preferat să închidă brusc discuțiile. Guvernul francez a explicat ulterior că preferă să protejeze Alianța Renault Nissan, înaitne de orice altă tranzacție.

Nissan a oferit șefilor Renault două locuri în comitetele de guvernanță, stingând astfel conflictul dintre companii CITEȘTE ȘI Nissan a oferit șefilor Renault două locuri în comitetele de guvernanță, stingând astfel conflictul dintre companii

Relațiile dintre Renault și Nissan s-ar putea așeza pe un traseu stabil după întâlnirea acționarilor, care va confirma atât planul de restructurare a guvernanței corporative, cât și numirile din ultima perioadă, în care cei doi șefi ai Renault, Jean Dominique Senard și Thierry Bollore au primit posturi în conducerea executivă și în noile comitete de administrare a Nissan.

După acest moment, nu este exclus să asistăm la începerea de noi discuții pe tema fuziunii dintre Fiat Chrysler și Renault Group, susținute de data aceasta și de Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
fca
fca fuziune renault