Autoturisme Mercedes, chemate la control

Autoturisme Mercedes, chemate la control
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2019

Nu mai puțin de 60.000 de autoturisme Mercedes vor fi rechemate în service de Daimler la dispunerea autorității de resort din Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut Daimler să recheme în service încă 60.000 de mașini Mercedes-Benz GLK 220 CDI fabricate în perioada 2012 - 2015, deoarece aveau instalate dispozitive capabile să reducă emisiile în cadrul testelor de laborator, a anunțat publicația germană Bild, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Anul trecut, Autoritatea ceruse Daimler să recheme în service 700.000 de vehicule echipate cu motoare diesel din întreaga lume, inclusiv 280.000 în Germania.

Printre modele se află Vito, C-Class, V-Class și GLC cars. Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al companiei a confirmat informația. "O investigație este în derulare din aprilie", a precizat oficialul Daimler.

Renault - Nissan se aliază cu Waymo (Google) în domeniul vehiculelor autonome CITEȘTE ȘI Renault - Nissan se aliază cu Waymo (Google) în domeniul vehiculelor autonome

După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulație în Germania.
Analiștii susțin că la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat când temperatura exterioară coboară sub un anumit nivel. Conform normelor europene în vigoare, această procedură nu este permisă decât în situația în care permite evitarea unui accident sau pagubelor produse motorului. În consecință, Guvernul german a cerut producătorilor auto să revizuiască acest mecanism.
De asemenea, Daimler a rechemat la service în mod voluntar 3 milioane vehicule din Europa care încălcau standardele privind emisiile. Măsurile au fost luate pentru a reduce emisiile de oxid de azot, care provoacă probleme respiratorii, a anunțat Daimler.
În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
germania