Fiat Chrysler admite că este investigat în SUA din cauza emisiilor unor vehicule diesel

Fiat Chrysler admite că este investigat în SUA din cauza emisiilor unor vehicule diesel
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2017

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a anunțat marți că a fost citat de către autoritățile federale și statele din SUA, inclusiv de Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) pentru supiciunea că emisiile unora dintre vehiculele sale diesel depășesc normele admise, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Compania a primit diverse întrebări, citații și solicitări de informații din partea unor autorități guvernamentale, între care Departamentul de Justiție, SEC și procuraturile din mai multe state. Investigăm aceste probleme și intenționăm să colaborăm pentru a răspunde tuturor cererilor”, a anunțat FCA în raportul anual depus la SEC.

O persoană apropiată situației a declarat în această lună că Departamentul de Justiție s-a implicat în această problemă de peste șase luni, după ce a fost sesizat de Agenția pentru Protecția Mediului în iulie 2016, scrie News.ro.

Implicarea SEC și a procurorilor generali din mai multe state federale nu fusese dezvăluită anterior.

FCA a anunțat în 12 ianuarie că Departamentul de Justiție investighează cazul. În aceeași zi, directorul general al FCA, Sergio Marchionne, a respins toate acuzațiile, afirmând că nu există ilegalități, iar compania nu a încercat niciodată să creeze un soft care să încalce regulile referitoare la emisii prin detectarea momentului în care un vehicul este testat.

Concurs public pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucureștiului. Câștigătorul va încasa un premiu consistent CITEȘTE ȘI Concurs public pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucureștiului. Câștigătorul va încasa un premiu consistent

În ianuarie, Agenția pentru Protecția Mediului a anunțat că amenda maximă împotriva FCA ar putea fi de 4,6 miliarde de dolari.

FCA este investigat pentru respectarea legislației referitoare la emisii și de către autoritățile de reglementare europene.

Guvernul francez a anunțat în această lună că Agenția pentru Protecția Consumatorilor a cerut procuraturii să investigheze FCA pentru vehiculele diesel.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
emisii
diesel