Fiat Chrysler vinde divizia Magneti Marelli unei companii japoneze, pentru 6,2 mld euro

Fiat Chrysler vinde divizia Magneti Marelli unei companii japoneze, pentru 6,2 mld euro
scris 22 oct 2018

Fiat Chrysler (FCA) a convenit vânzarea diviziei producătoare de componente auto Magneti Marelli companiei japoneze deținute de fondul american KKR, Calsonic Kansei, pentru 6,2 miliarde de euro, au anunțat luni cele două companii.

Magneti Marelli este specializată în fabricarea echipamentelor de iluminat, sistemelor de propulsie și electronicelor high-tech.

Tranzacția va duce la formarea celui de-al șaptelea mare producător independent de componente auto, cu venituri de 15,2 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al companiilor.

VIDEO Cel mai subțire telefon din lume este de dimensiunea unei cărți de vizită CITEȘTE ȘI VIDEO Cel mai subțire telefon din lume este de dimensiunea unei cărți de vizită

Acordul va permite companiei nou formate să reducă cheltuielile prin economii de costuri și extinderea bazei de clienți.

Vânzarea este prima decizie importantă a noului director general al grupului Fiat Chrysler, Mike Manley, care a preluat conducerea în luna iulie, după îmbolnăvirea și decesul lui Sergio Marchionne. Cu toate acestea, planul de desprindere a diviziei de componente face parte din planul strategic al lui Marchionne, care încerca să scoată business-urile profitabile din grupul de firme FCA, pentru a putea apoi restructura partea care are probleme. După desprindere, toate aceste business-uri pot deveni obiectul unor vânzări către investitori strategici, generând astfel surse de finanțare pentru business-ul central.

Producătorul japonez de componente a negociat timp de luni de zile cu FCA, iar inițial a făcut o ofertă de 5,8 miliarde de euro pentru Magneti Marelli, potrivit unor declarații făcute anterior de surse apropiate situației.

KKR a cumpărat Calsonic de la Nissan și alți acționari, în 2016.

Actuala tranzacție are loc într-o perioadă în care producătoriide componente auro încearcă să țină pasul cu extinderea industriei automobilelor în domeniul unor tehnologii precum cele  destinate conducerii autonome, automobilelor conenctate și vehiculelor electrice.

Tranzacția ar urma să fie finalizată în prima jumătate a anului viitor și depinde de autoritățile de reglementare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fiat chrysler
magneti marelli