Fiat închide unele fabrici din Italia; Seat trimite angajații de la Barcelona în șomaj tehnic

Fiat închide unele fabrici din Italia; Seat trimite angajații de la Barcelona în șomaj tehnic
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2020

Constructorul auto italiano-american Fiat Chrysler a anunțat miercuri că va închide, temporar, unele din uzinele sale din Italia și de asemenea va reduce ritmul de producție ca răspuns la epidemia de coronavirus, transmit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul a precizat că a extins măsurile la toate facilitățile sale, inclusiv dezinfectarea tuturor spațiilor de lucru și de relaxare, în ideea de a sprijini directivele guvernamentale destinate combaterii răspândirii bolii infecțioase, scrie Agerpres.

"Ca urmare a acestor acțiuni, acolo unde va fi nevoie compania va închide temporar unele uzine din Italia", a informat purtătorul de cuvânt. Acesta a adăugat că uzinele afectate sunt cele de la Pomigliano, Melfi, Atessa și Cassino, fiecare dintre ele urmând să fie închisă timp de două sau trei zile începând de miercuri și până sâmbătă.

Rechemare pentru Mazda 3 și CX-30: mașinile pot frâna brusc în trafic, riscând tamponări din spate CITEȘTE ȘI Rechemare pentru Mazda 3 și CX-30: mașinile pot frâna brusc în trafic, riscând tamponări din spate

De asemenea, Fiat Chrysler va face posibilă păstrarea unor distanțe mai mari între angajați la locurile de muncă, "ritmurile de producție zilnică urmând să fie reduse pentru a permite noile procese de producție modificate".

Separat, constructorul auto spaniol Seat, o divizie a grupului auto german Volkswagen, analizează posibilitatea de a trimite, temporar, în șomaj tehnic angajații uzinei de la Barcelona, din cauza extinderii epidemiei de coonavirs, a declarat miercuri un purtător de cuvânt de la Seat.

"În prezent, uzina de la Martorell lucrează în regim normal. Cu toate acestea, există unele riscuri care decurg din COVID-19, care a afectat lanțurile de aprovizionare", a declarat purtătorul de cuvânt de la Seat. Acesta a adăugat că durata șomajului tehnic nu a fost încă stabilită însă liderul sindical Matias Carnero a apreciat că este posibil să dureze între două și cinci săptămâni și ar putea afecta aproximativ 7.000 de angajați de la această uzină.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
chrysler