Fitch a retrogradat ratingul Volkswagen cu două trepte

Fitch a retrogradat ratingul Volkswagen cu două trepte
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 nov 2015

Agenția de evaluare financiară Fitch a retrogradat astăzi ratingul grupului auto Volkswagen pentru datoriile pe termen lung cu două trepte, de la 'A' la 'BBB+', cu perspectivă negativă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Credem că o fraudă de asemenea magnitudine, care a rămas neobservată sau necorectată de management atât de mult timp, nu este compatibilă cu ratingul 'A'. Faptul că Volkswagen a recunoscut că a subestimat emisiile de dioxid de carbon pentru 800.000 de autovehicule evidențiază problema eșecului controlului intern”, se arată într-un comunicat al agenției.

Anunțul vine după ce, săptămâna trecută, agenția Moody’s a retrogradat cu o treaptă ratingul grupului Volkswagen pentru datoriile pe termen lung, la nivelul  'A3', cu perspectivă negativă, pe fondul riscurilor pentru reputația și profitabilitatea producătorului auto german, în condițiile în care scandalul legat de emisiile poluante s-a extins.

Totodată, la începutul lunii octombrie,  Standard & Poor's a retrogradat ratingul Volkswagen de la 'A' la ' A-', cu perspectivă negativă.

Scandalul privind nerespectarea standardelor de mediu de către VW a izbucnit după ce Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a acuzat grupul german că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch
rating
vw
volkswagen
emisii