Ford Motor a întrerupt producția și livrările pickup-ului său electric F-150 Lightning, din cauza unei posibile probleme la baterie

Ford Motor a întrerupt producția și livrările pickup-ului său electric F-150 Lightning, din cauza unei posibile probleme la baterie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2023

Ford Motor a întrerupt producția și livrările pickup-ului său electric F-150 Lightning, din cauza unei unei posibile probleme la baterie, a anunțat compania, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Purtătorul de cuvânt al Ford, Emma Bergg, a refuzat să dezvăluie detalii despre posibila problemă a bateriei, care este investigată după ce un vehicul a afișat o problemă potențială ca parte a inspecțiilor de calitate ale producătorului auto înainte de livrare, scrie News.ro.

Moment istoric: Parlamentul European a votat noul regulament care interzice mașinile cu motoare termice începând cu 2035. Argumente pro și contra. S-a vorbit despre ”orbire” și ”propunere scandaloasă” care va scumpi mașina CITEȘTE ȘI Moment istoric: Parlamentul European a votat noul regulament care interzice mașinile cu motoare termice începând cu 2035. Argumente pro și contra. S-a vorbit despre ”orbire” și ”propunere scandaloasă” care va scumpi mașina

Ordinul de oprire a livrărilor și oprire a producției au fost emise la începutul săptămânii trecute, potrivit Bergg.

Acesta adaugă ”problemelor de execuție” aflate în desfășurare, detaliate investitorilor la începutul acestei luni de CEO-ul Ford, Jim Farley.

Ford nu a stabilit un calendar pentru când vor fi reluate producția și livrările, a spus Bergg.

”Echipa lucrează cu sârguință la analiza cauzei principale”, a spus Bergg, adăugând că compania ”face ceea ce trebuie pentru clienții noștri”, pentru a rezolva orice probleme potențiale înainte de a relua producția și livrările.

Bergg a spus că producătorul auto nu cunoaște niciun incident sau probleme asociate cu potențiala problemă a bateriei.

Nu există nicio oprire a vânzării pentru vehiculele aflate deja pe loturile dealerilor, ceea ce înseamnă că dealerii pot continua să vândă vehiculele pe care le au deja la dispoziție.

Oprirea producției și a livrărilor a fost anunțată pentru prima dată marți de Autoritatea Auto.

F-150 Lightning este urmărit îndeaproape de investitori, deoarece este prima camioneta electrică de pe piață și o lansare majoră pentru Ford.

Producătorii de automobile au în mod obișnuit probleme și retrageri asociate cu vehiculele, dar problemele cu bateriile sunt deosebit de îngrijorătoare și de interes, deoarece producătorii de automobile investesc miliarde de dolari în vehicule.

Una dintre cele mai notabile probleme a fost cu vehiculele electrice  Chevrolet Bolt ale General Motors.

Producătorul auto din Detroit a trebuit să recheme toate vehiculele construite începând cu doi ani în urmă, pentru a rezolva problemele legate de incendii cauzate de ”defecte rare de fabricație” la unitățile furnizorului său de baterii LG Battery Solution.

viewscnt
Afla mai multe despre
f-150 lightning
ford