Dacia lansează Spring în Africa. „Este o adevărată revoluție."

Dacia lansează Spring în Africa. „Este o adevărată revoluție."
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 feb 2023

Primul automobil electric al Dacia, produs în China și vândut până acum doar în Europa, va trece peste Mediterană și va intra pe o nouă piață, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Maroc este următoarea piață pe care Dacia Spring va fi disponibilă la vânzare, într-o țară în care marca românească se simte ca la ea acasă. Dacia are aici o cotă de piață aproape la fel de mare ca în România, cu peste 27% din total, în pofida faptului că vânzările mărcii au scăzut în 2022, ca urmare a declinului întregii piețe de autoturisme din Maroc.

VIDEO Spot difuzat la Super Bowl, care critică agresiv sistemul de conducere autonomă al Tesla. \ CITEȘTE ȘI VIDEO Spot difuzat la Super Bowl, care critică agresiv sistemul de conducere autonomă al Tesla. "Este nesigur la orice viteză!"

Comenzile la dealerii din Maroc au fost deschise în această săptămână, cu două versiuni de caroserie disponibile, Cargo, pentru marfă, la un preț de 17.200 de euro, și de pasageri, care începe de la 20.200 de euro. Mașina vine cu aceleași echipamente ca în Europa, dar și cu noul design, care include logo-ul Dacia Link și celelalte elemente de design, cu două versiuni de echipare, Essential și Expression, cele cu care a fost lansat în Franța și în alte țări din Europa (în România s-a lansat doar în versiunea Expression). Asta înseamnă că noul motor de 45 CP nu va fi disponibil, cel puțin la început, pentru clienții marocani.

Dacia Spring a reușit să se apropie de 50.000 de unități livrate în Europa, în 2022, ajungând în total la peste 75.000 de autoturisme vândute, de la lansarea din 2021. Modelul a înregistrat peste 100.000 de comenzi de la debut, ceea ce înseamnă că aproximativ 25.000 de Spring se află în curs de livrare.

FOTO Primele imagini cu noul Renault Espace, care se transformă în SUV CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu noul Renault Espace, care se transformă în SUV

„Lansarea Dacia Spring în Maroc este o adevărată revoluție: această mașină  urbană  urbană 100%   electrică  este în mod clar  cel mai accesibil vehicul electric de  pe  piață și va democratiza   mobilitate electrică în oraș. Dacia Spring are deja un mare succes pe piețele  pe care este comercializată. Va fi un  răspuns puternic  la politica proactivă a Regatului   de a  se poziționa ca actor al dezvoltării durabile”, a declarat Fabrice Crevola,  Managing Director Dacia Maroc și director al activităților Renault în Maroc.

Guvernul marocan a demarat un program consistent de sprijinire a constructorilor auto care intenționează să producă și să vândă mașini electrice în țară, intenționând să creeze un hub electric, în care să fie inclusă o gigafabrică de baterii. A fost de asemenea, aprobată reducerea taxelor vamael pentru importul de minerale necesare bateriilor, fiind stabilită deja o țintă de 300.000 de automobile electrice care să fie produse local. Renault intenționează să producă în Tanger, în uzina unde acum asamblează Sandero, modelul electric Mobilize One, ca un prim pas de transformare a fabricii într-una electrică. Nu este exclus ca în viitor modelul Spring să fie "mutat" aici, pentru a-i reduce costurile foarte mari de transport, din China în Europa.

EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme

Dacia a fost lansată în Maroc în 2005, cu primul model, Logan, care era fabricat în uzina din Casablanca. Din 2009, a devenit cea mai vândută marcă din această țară, poziție în care s-a aflat și în 2022. O parte dintre modelele Dacia sunt produse în Tanger, o uzină care aparține Renault, dar care este alocată unității de business Dacia. O a doua uzină se află în Casablanca, unde sunt produse mașini exclusiv pentru piața din regiune. În Tanger, unde anul trecut au fost asamblate peste 250.000 de autovehicule, sunt produse Sandero, pentru export în UE, și modelul Renault Express, fostul Dacia Dokker. 

La sfârșitul anului trecut, Dacia a anunțat că intenționează să vândă modelul Spring și pe piața din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
spring maroc
pret dacia spring