Ford Motor anticipează un profit sub așteptări în trimestrul al patrulea și perspective incerte în 2019. Al doilea mare producător auto american dezamăgește analiștii

Ford Motor anticipează un profit sub așteptări în trimestrul al patrulea și perspective incerte în 2019. Al doilea mare producător auto american dezamăgește analiștii
scris 17 ian 2019

Ford Motor anticipează un profit sub așteptări în trimestrul al patrulea și perspective incerte în 2019, din cauza costului tarifelor și incertitudinilor provocate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informație care a dus miercuri la scăderea acțiunilor companiei cu peste 3,5%, transmite Reuters.

Al doilea mare producător auto american, care își restructurează activitățile la nivel global, a dezamăgit analiștii pentru că nu a publicat estimări detaliate pentru 2019, afirmând doar că profitul și veniturile se vor îmbunătăți. Compania a avertizat însă că tarifele ar putea eroda profitul din 2019 cu circa 700 de milioane de dolari, scrie News.ro.

General Motors a prognozat în schimb, săptămâna trecută, o creștere a profitului din 2019 cu mult peste așteptările analiștilor.

Grupul german Daimler începe, la Sebeș, producția unor noi cutii de viteză pentru Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI Grupul german Daimler începe, la Sebeș, producția unor noi cutii de viteză pentru Mercedes-Benz

Politicile volatile ale Statelor Unite și incertitudinile din jurul Brexit ar putea avea un efect negativ asupra performanțelor Ford în 2019, a declarat directorul financiar al companiei, Bob Shanks.

Ford este cel mai bine vândut brand din Marea Britanie, iar lipsa unui acord cu UE pentru Brexit, deși este improbabilă, ar fi ”catastrofală”, a spus Shanks.

Grupul mai anticipează că tarifele impuse de Statele Unite Chinei și impactul costurilor mai mari ale oțelului și aluminiului vor afecta profitul cu circa 700 de milioane de dolari, în acest an.

Pentru 2018, Ford anticipează un profit ajustat de 1,3 dolari pe acțiune, la venituri de 160,3 miliarde de dolari. Profitul este sub estimările grupului din octombrie, de 1,3-1,5 dolari pe acțiune, și cu 3 cenți sub așteptările analiștilor, potrivit datelor Refinitiv IBES.

În trimestrul al patrului, Ford anticipează un profit ajustat de 30 de cenți pe acțiune, sub nivelul de 32 de cenți estimat de analiști.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
profit