Peste 1,2 milioane de pasageri, în 2018, pe Aeroportul Iași

Peste 1,2 milioane de pasageri, în 2018, pe Aeroportul Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2019

Aeroportul Iași a înregistrat, în 2018, un trafic de 1,25 milioane de pasageri, cu zece la sută peste cel înregistrat în anul 2017, Iașiul având legături directe cu 23 de destinații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai aglomerată lună din anul 2018 a fost august, când 143.000 de persoane au folosit serviciile aeroportului ieșean, scrie News.ro.

Potrivit conducerii aerogării ieșene, traficul înregistrat anul trecut a fost de 1,25 milioane de pasageri, față de 1,14 milioane de călători în 2017, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 10 la sută.

Volkswagen și Ford Motor se aliază pentru fabricarea de vehicule comerciale și pickup-uri CITEȘTE ȘI Volkswagen și Ford Motor se aliază pentru fabricarea de vehicule comerciale și pickup-uri

Totodată, a crescut numărul de mișcări ale aeronavelor în 2018, pe Aeroportul Iași fiind înregistrate 12.749 de aterizări și decolări, cu peste opt la sută mai multe decât în 2017.

„Dintre cele mai importante aeroporturi regionale din țară, Iașiul a înregistrat anul trecut cea mai mare creștere procentuală de trafic, raportat la anul 2017. Traficul pe Aeroportul Iași a evoluat într-un ritm accelerat în ultimii ani - de la nici 200 de mii de pasageri la sfârșitul lui 2012, la peste un milion începând cu 2017. Ținta noastră, în 2019, este să devansăm aeroportul din Timișoara. În fiecare lună de vară vor fi procesați 150 de mii de pasageri, iar în perioada rece afluxul lunar de călători nu va scădea sub pragul de 100 de mii”, a declarat miercuri directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu.

Conducerea aerogării ieșene estimează pentru acest an un trafic de 1,5 milioane de persoane.

”Nu va fi o evoluție spectaculoasă față de 2018, ci una absolut firească, dată fiind dezvoltarea economică a regiunii noastre. Pentru a gestiona eficient afluxul de pasageri prognizat, am decis să redeschidem terminalul T1, care acum preia o parte din traficul extern din terminalul T3. Avem, în cele două terminale destinate curselor internaționale, cinci porți de îmbarcare, și astfel pot fi deservite cinci avioane simultan. Evident, aceasta este doar o soluție temporară până la implementarea noului proiect major de dezvoltare a aeroportului”, a mai spus directorul Aeroportului din Iași, Cătălin Bulgariu.

În prezent, Iașul are legături aeriene directe cu 23 de orașe din 12 țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport iasi
pasageri