Ford Motor, în plin proces de restructurare, înregistrează scăderi ale veniturilor și profitului, după trei trimestre

Ford Motor, în plin proces de restructurare, înregistrează scăderi ale veniturilor și profitului, după trei trimestre
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 oct 2019

Ford Motor a anunțat venituri în scădere după trei trimestre, estimările pentru finalul acestui an fiind modificate. În Europa, vânzările au scăzut substanțial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Datele financiare anunțate de Ford Motor la finele lunii septembrie arată venituri mai mici cu 2 procente, în comparație cu anul trecut, atât pentru trimestrul al treilea (37 miliarde dolari), cât și pentru întreg anul (116 miliarde dolari). Marca americană a vândut 1,24 milioane de autovehicule în trimestrul al treilea și 4 milioane de vehicule în intervalul ianaurie - septembrie, în scădere cu 8 și, respectiv, 11% față de anul trecut, asta însemnând că Ford a vândut cu aproape jumătate de milion de vehicule mai puțin, în 2019. Profitul din septembrie s-a situat la doar 400 de milioane de dolari, în scădere față de cei 1 miliard de dolari din 2018. Pentru cele nouă lni, profitul a fost de 1,7 miliarde dolari, față de 3,8 miliarde în 2018, pe cele trei trimestre, cu 2,1% mai mic. Marja profitului a scăzut la 1,1% în septembrie și la 1,5% după trei trimestre, cu mai mult de jumătate din valorile înregistrate anul trecut.

Situația din Europa a companiei a fost de asemenea negativă, în trimestrul al treilea, cu venituri în scădere abruptă (-14%), la 6,4 miliarde dolari, din cauza declinului vânzărilor cu 15 procente, la 303.000 vehicule. Ford Europe a înregistrat o pierdere de 179 milioane de dolari, comparativ cu un profit de 66 milioane de dolari în 2018.

Anunț surpriză: Renault lansează primele vehicule cu hidrogen CITEȘTE ȘI Anunț surpriză: Renault lansează primele vehicule cu hidrogen

Șeful finanțelor Ford, Tim Stone, a declarat că așteptările pentru acest an sunt mai mici decât estimările inițiale, respectiv 6,5 miliarde de dolari profit, față de 7 miliarde anterior.

Ford se află în plin proces de restructurare, la nivel global, prin reduceri de personal, închideri de fabrici și scoaterea unor modele din producție. Tim Stone a precizat că trimestrul al treilea a fost unul bun, prin prisma acestor restructurări. „Progresul făcut ne arată că mai avem mult de lucru și multe oportunități în față”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
rezultate ford
piata auto
vanzari ford europa