Acțiunile Tesla, în urcare cu peste 20% după ce compania a trecut pe profit

Acțiunile Tesla, în urcare cu peste 20% după ce compania a trecut pe profit
scris 24 oct 2019

Acțiunile Tesla s-au apreciat cu peste 20% în tranzacțiile after-hours miercuri, după ce producătorul american de automobile electrice a raportat rezultate trimestriale peste așteptări și a indicat că mai multe proiecte-cheie, printre care și Model Y, vor fi lansate înainte de termenul estimat inițial.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Tesla a raportat un profit net de 143 milioane de dolari în trimestrul al treilea, sau 0,80 dolari/acțiune, în scădere comparativ cu câștigul de 311 milioane de dolari obținut (1,82 dolari/acțiune) în perioada similară a anului trecut.

Rezultatul a surprins însă pozitiv, în condițiile în care analiștii estimaseră o pierdere de 0,46 dolari/acțiune, iar Tesla preconiza revenirea pe profit abia în ultimul trimestru al anului, scrie MarketWatch.

Invenție la BVB: lâncezeala pe înălțimi CITEȘTE ȘI Invenție la BVB: lâncezeala pe înălțimi

În trimestrul al doilea, Tesla a consemnat pierderi de 408 milioane de dolari.

Acțiunile companiei au urcat cu peste 20% după anunțarea rezultatelor miercuri seara, depășind prețul de 300 dolari/unitate pentru prima oară de la începutul lunii martie.

În tranzacțiile pre-market de astăzi, titlurile Tesla se apreciau cu 17,7% în jurul prânzului (ora României), la 298,40 dolari/unitate. 

Tesla a obținut venituri de 6,30 miliarde de dolari în trimestrul încheiat la 30 septembrie, în scădere cu 8% față de aceeași perioadă din 2018. Veniturile din vânzarea de mașini au scăzut cu 12%, de la 6,1 miliarde de dolari la 5,35 miliarde de dolari.

Analiștii estimau venituri totale de 6,43 miliarde de dolari în trimestrul al treilea.

Compania a anunțat devansarea planurilor privind lansarea producției în China și a noului Model Y. Producția crossoverului dezvăluit în primăvară și pentru care Tesla primește deja comenzi va începe la mijlocul anului viitor, cu câteva luni înainte de termenul estimat anterior, potrivit directorului general Elon Musk.

Totodată, fabrica din Shanghai este gata să își deschidă porțile, a precizat acesta. Tesla a obținut aprobarea autorităților chineze în vederea lansării producției în această lună. În faza inițială, compania va produce mașinile Model 3 și Model Y la Shanghai, capacitatea anuală urmând să ajungă la 250.000 de vehicule.

Musk a estimat că vânzările de mașini vor depăși 360.000 de unități până la finele anului, ceea ce implică vânzarea a cel puțin 105.000 de unități în ultimul trimestru. Livările de mașini s-au situat sub așteptări în trimestrul al treilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla profit
rezultate financiare
actiuni
model y
productie serie
fabrica shanghai
elon musk