Ford Motor recheamă 422.000 de vehicule sport utilitare în Statele Unite, din cauza unei defecțiuni la camera video din spate

Ford Motor recheamă 422.000 de vehicule sport utilitare în Statele Unite, din cauza unei defecțiuni la camera video din spate
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2023

Ford Motor recheamă 422.000 de vehicule sport utilitare în Statele Unite, din cauza unei defecțiuni video care poate face că imaginea camerei din spate să fie afișată, chiar și după o reparație anterioară a acestei campanii de rechemări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua rechemare acoperă vehiculle Ford Explorer, Lincoln Aviator și SUV-urile Lincoln Corsair 2020-2022, cu o cameră de 360 de grade, din 2020 până în 2023, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Rechemarea se extinde și înlocuiește apelurile Ford anterioare pentru aceeași problemă, efectuate în 2021 și 2023.

Ford a actualizat anul trecut software-ul modulului de procesare a imaginii (IPMB), în efortul de a rezolva problema.

Compania a declarat joi că ”lucrează cu furnizorii pentru a identifica cauza principală și pentru a oferi remediul corect cât mai repede posibil”.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din  Statele Unite a declarat că pierderea imaginii camerei de vedere din spate poate reduce vizibilitatea șoferului în spate, crescând riscul unui accident.

Scrisorile de notificare a proprietarilor sunt de așteptat să fie trimise prin poștă pe 26 iunie.

Anul trecut, Ford a declarat că a avut rapoarte despre 17 accidente minore legate de problema rechemarii și peste 2.100 de rapoarte de garanție.

Ford a anunțat joi că a avut 29 de reclamații privind vehiculele care prezintă simptome de funcționare defectuoasă a ecranelor, după ce au fost făcute reparațiile de rechemare în 2023.

Potrivit companiei, aceasta a primit 250 de rapoarte de garanție care pretind imagini defectuoase ale camerei din spate, după ce a efectuat reparații în rechemarea din 2023 și o acuzație de accident minor legat de pierderea imaginii camerei din spate.

În august 2021, NHTSA a deschis o investigație după ce Ford a rechemat în 2020 un număr de 620.246 de vehicule pentru o altă problemă cu camera spate. Ancheta analizează dacă Ford a rechemat vehiculele în timp util și dacă a rechemat suficiente vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
sua
vehicule