Ford negociază din nou cu un investitor vânzarea fabricii din Saarlouis

Ford negociază din nou cu un investitor vânzarea fabricii din Saarlouis
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 dec 2023

Chiar dacă varianta BYD a fost eliminată complet, după ce chinezii au anunțat că vor investi în Ungaria, pentru a-și asigura producția de automobile destinate Europei, Ford nu a rămas fără speranțe în privința viitorului fabricii de automobile din Saarlouis, unde acum este produs modelul Focus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prim-ministrul Saarland, regiune în care se află orașul Saarlouis, a anunțat că Ford poartă discuții cu un potențial investitor pentru preluarea fabricii la care compania americană intenționează să renunțe după 2025.

A fost dat ordinul: Defrișări pe autostrada cu tuneluri pentru urși CITEȘTE ȘI A fost dat ordinul: Defrișări pe autostrada cu tuneluri pentru urși

„Discuțiile sunt în desfășurare”, a anunțat Anke Rehlinger. În luna octombrie, negocierile se opriseră, conform unui anunț oficial al constructorului. Ulterior, informațiile privind reluarea discuțiilor au apărut în spațiul public fără a mai fi confirmate oficial. Acum, tema negocierilor este reluată de politicienii germani, care pun accent pe faptul că doar Ford poate decide când va face pasul mai departe pentru a vinde această uzină.

„Din păcate, guvernul nu are toate sforile în mâini”, a spus Anke Rehlinger. Anterior, reprezentanți ai guvernului regional au transmis mesaje prin care anunțau că există disponibilitatea unui ajutor de stat, „de sute de milioane de euro”, în cazul în care se ajunge la o înțelegere de preluare.

Dacia Spring face-lift, creștere a bateriei, dar și o posibilă versiune cu autonomie redusă CITEȘTE ȘI Dacia Spring face-lift, creștere a bateriei, dar și o posibilă versiune cu autonomie redusă

Modelul Ford Focus va mai fi produs la Saarlouis până în 2025, după care fabrica intră în conservare, compania asumându-și o prelungire a activității pentru numai 1.000 de persoane. În Europa, Ford va continua să producă mașini doar în Koln, în România, la Craiova (prin Ford Otosan) și în Spania.

În prezent, la Saarlouis lucrează circa 4.000 de persoane, însă există în derulare un plan de reducere a numărului de angajați, pe bază de voluntariat și pensionare anticipată, care prevede ca, la 1 ianuarie să rămână în activitate 3.850 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford saarlouis
ford inchidere fabrica
ford suv electric