ANUNȚ Când introduce Marea Britanie mașinile autonome

ANUNȚ Când introduce  Marea Britanie mașinile autonome
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2023

Ministrul britanic al Transporturilor, Mark Harper, a declarat că automobilele autonome ar putea apărea pe unele drumuri din Marea Britanie începând din 2026, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, autoturismele echipate cu tehnologie de conducere autonomă nu sunt autorizate să circule pe drumurile din Marea Britanie dar o inițiativă legislativă guvernamentală cu privire la vehiculele autonome este în prezent discutată în Parlament, ceea ce înseamnă că un cadru legal pentru automobilele autonome ar urma să fie pus la punct până la finele lui 2024, a spus Harper.

FOTO Planul celor doi mari retaileri străini din România pentru mașini electrice CITEȘTE ȘI FOTO Planul celor doi mari retaileri străini din România pentru mașini electrice

"Probabil că încă din 2026 oamenii vor vedea cum vor fi introduse unele elemente ale acestor autoturisme care au capacități complete de conducere autonomă. Va fi treptat....astfel că vor fi companii care vor introduce această tehnologie pentru a fi utilizată în anumite locuri", a declarat Mark Harper pentru BBC Radio.

Oponenții acestei tehnologii, care a fost testată în SUA, susțin că automobilele autonome pot provoca accidente, iar în statul California, Autoritatea de reglementare a cerut firmei Cruise, divizia de vehicule autonome a gigantului General Motors, să înlăture vehiculele sale de pe șosele după un accident care a avut loc în luna octombrie, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, Mark Harper susține că tehnologia automobilelor autonome are potențialul de a îmbunătăți siguranța rutieră.

"Tot ce am văzut despre vehiculele automatizate și tehnologiile pentru conducere autonomă este foarte concentrat pe menținerea oamenilor în siguranță", a spus oficialul britanic.

Conform unei inițiative legislative anunțate în luna noiembrie, Marea Britanie intenționează să îi facă responsabili pe producătorii de automobile, mai degrabă decât pe proprietarii automobilelor autonome, responsabili din punct de vedere legal pentru eventualele accidente iar Guvernul de la Londra a spus să proiectul legislativ îi va proteja pe utilizatori și va promova siguranța în industria automobilelor autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
masini autonome