Ford rămâne cea mai vândută marcă pe segmentul vehiculelor comerciale din România și din Europa

Ford rămâne cea mai vândută marcă pe segmentul vehiculelor comerciale din România și din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 ian 2023

Ford a fost și în 2022 cea mai cumpărată marcă pe segmentul LCV, după cum arată datele DRPCIV, fiind urmată de Renault, la foarte mică distanță, și de Mercedes-Benz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford își păstrează poziția de lider, pe segmentele de vehicule comerciale, atât la LCV, cât și la categoriile de vehicule grele. Constructorul american, care produce modelul Puma la Craiova, a avut în 2022 o cotă de piață de 18,2%, în creștere față de anul trecut, pe o piață care a scăzut cu 14%.

Ford Transit Custom s-a menținut pe primul loc la înmatriculările pe segmentul MCV 1 tonă, pentru al șaselea an consecutiv cu o cotă de piață de 27%. Ford Ranger, cel mai vândut model al diviziei Ford Pro, a fost de asemenea cel mai vândut pickup din România, cu o cotă de piață de 45,1%, chiar dacă înmatriculările cestui model au scăzut cu 2,9%.

INFOGRAFICE Dacia, cea mai mare cotă de piață din istorie, în 2022. „Vom lansa două noi modele în segmentul compact” CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Dacia, cea mai mare cotă de piață din istorie, în 2022. „Vom lansa două noi modele în segmentul compact”

Ford Transit cel mai mare LCV al mărcii, își menține trendul pozitiv și înregistrează o creștere a cotei de piață față de anul 2021, ajungând la 20%, fiind al doilea cel mai vândut în segmentul său, după IVECO Daily.

“Deși industria auto a trecut printr-un nou an dificil în 2022, mă bucur că Ford a reușit să confirme în România încrederea clienților săi, dar și versatilitate și fiabilitatea gamei sale de vehicule comerciale. Țin să menționez performanța remarcabilă înregistrată de Ford Ranger, un pick-up absolut excepțional, care a dominat segmentul de o manieră clară, deși s-a aflat la final de generație. De asemenea, Transit Custom rămâne preferatul pieței, iar Transit și-a mărit cota de piață și a marcat lansarea versiunii complet electrice, E-Transit”, a declarant Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania Services.

Divizia Ford Pro a înregistrat, la nivel european, al optulea an consecutiv în care este lider pe piața de vehicule comerciale. Anul trecut, cota de piață a Ford s-a majorat la un nivel record de 15 procente, cu creșteri ale vânzărilor pe 11 piețe europene, inclusiv România.

Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. \ CITEȘTE ȘI Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. "Bulgăre de aur."

„Stabilirea unui nou record de opt ani consecutivi ca lider pe piața europeană demonstrează cât de mult se bazează clienții noștri pe gama de vehicule comerciale Ford pentru a pune în mișcare afacerile lor. Pe măsură ce vom lansa platforma noastră unică de software, încărcare și servicii în toată Europa, suntem hotărâți să ne asigurăm că Ford Pro rămâne partenerul de încredere al clienților noștri pentru productivitate”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

În total, pe piața din România, Ford a vândut 8.379 de autoturisme și 3609 vehicule comerciale ușoare, având o creștere de 7,4 procente față de 2021 și o cotă de piață în creștere, la 6,55%, pe segmentul de autoturisme și o scădere de 2,8% pe segmentul LCV plus microbuze. Ford Trucks a înmatriculat 724 camioane, un număr similar cu cel din 2021. Modelul Ford Puma, produs în exclusivitate la Craiova, a fost cel mai vândut autoturisme al mărcii atât în Europa, cât și în România (3046 unități), fiind totodată și cel mai vândut hibrid din România. Kuga a fost al doilea cel mai vândut model, cu 1.371 unități, acesta fiind lider pe segmentul PHEV. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford pro
vanzari ford lcv
ford romania
ford vehicule comerciale