Ford România a anunțat oficial închiderea uzinei de la Craiova pe o perioadă determinată

Ford România a anunțat oficial închiderea uzinei de la Craiova pe o perioadă determinată
scris 17 mar 2020

Reprezentanții Ford România au anunțat închiderea activității uzinei din România, pe o perioadă limitată, începând cu 19 martie. Suspendarea va dura „câteva săptămâni”, în funcție de evoluția pandemiei.

După ce Ford România anunțase sindicatele despre intrarea în șomaj tehnic, după cum Profit.ro a relatat anterior, compania a transmis și comuncatul oficial despre această măsură. Decizia se integrează unei măsuri luate la nivel european, deoarece compania va opri activitatea în toate uzinele europene.

„Începând de joi, 19 martie, Ford suspendă activitatea la principalele sale fabrici de producție din Europa.

 Este de așteptat ca suspendarea temporară a producției să dureze câteva săptămâni, în funcție de evoluția acestei pandemii, de restricțiile impuse la nivel național, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar și de nevoile de stoc ale dealerilor.

 Această măsură este luată în contextul restricțiilor impuse de guvernele naționale în privința transportului și contactelor personale, astfel că vânzările de mașini și componentele sunt afectate la nivelul întregului continent.

 Pe durata opririi temporare a producției, angajații Ford Craiova se vor afla în șomaj tehnic și beneficiază de o indemnizație de 78% din salariul de bază, precum și de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situații.” se arată în comunicat.

ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova - trimiși în șomaj tehnic CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova - trimiși în șomaj tehnic

 „Desi impactul coronavirusului în fabricile noastre a fost, din fericire unul limitat pană acum, efectele sale asupra angajaților, dealerilor, furnizorilor și clienților noștri, precum și asupra societătii europene în ansamblu, sunt fără precedent” a declarat Stuart Rowley, Președinte Ford Europa.

„Din cauza impactului dramatic pe care îl are această criză îl are asupra pieței auto europene și asupra industriei furnizorilor – și ținând cont de de acțiunile recente ale tărilor pentru a restricționa toate călătoriile și contactele personale, în afară de cele esențiale – vom opri temporar producția în principalele noastre fabrici din Europa continentală”.  „In momente dificile că acesta, trebuie să rămânem uniți și să punem oamenii pe primul loc”. „Noi la Ford vom face tot ce putem în săptămanile următoare pentru a ajută la depăsirea acestei crize, pentru a reduce răspandirea și pentru a atenua efectele pe cât posibil”, a mai transmis oficialul Ford.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford romania
inchidere uzina ford
coronavirus industria auto europa