ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova - trimiși în șomaj tehnic

ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova - trimiși în șomaj tehnic
Thomas Dincă
Thomas Dincă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 mar 2020

Angajații Ford Craiova vor fi trimiși în șomaj tehnic, între 19 martie și 5 aprilie, interval în care vor încasa doar 78% din salariu.

Criza Coronavirus - LIVE TEXT Un pacient internat pentru a fi testat coronavirus a plecat din spital CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - LIVE TEXT Un pacient internat pentru a fi testat coronavirus a plecat din spital
Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Ford România a decis să închidă fabrica de la Craiova și să trimită angajații în concediu de tip șomaj tehnic. “Am fost anunțați că începând de joi, 19 martie, și până pe 5 aprilie se oprește activitatea complet, iar angajații vor sta acasă și vor primi 78% din salariu”, a declarat, pentru Profit.ro, Maria Manea, președintele sindicatului Ford Craiova. Motivul este legat de pandemia de coronavirus, respectiv pentru a proteja angajații de răspândirea acestui virus.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză CITEȘTE ȘI Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză

Până în acest moment, compania nu a transmis nicio informație oficială.

Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare CITEȘTE ȘI Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare

Ford România are peste 6.300 de angajați.

FOTO Autoritățile au început să dezinfecteze străzile și parcurile CITEȘTE ȘI FOTO Autoritățile au început să dezinfecteze străzile și parcurile

Cu o sumă de 1.5 miliarde de euro investită în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajați, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare. Aproximativ 3.400 dintre aceștia au fost angajați în ultimii trei ani pentru a sprijini producția noilor EcoSport și Puma.

Ford România a încheiat anul 2019 în poziția de lider al pieței de autovehicule de import, conform datelor oficiale privind înmatriculările, analizate de Profit.ro.

Ford intenționează să închidă toate uzinele din Europa, pentru o perioadă de circa două săptămâni, pentru a face față efectelor coronavirus din Europa. Renault, PSA, FCA și Volkswagen au anunțat, de asemenea, că închid uzinele auto din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
craiova
angajati
somaj