Volkswagen Group va închide toate uzinele din Europa

Volkswagen Group va închide toate uzinele din Europa
scris 17 mar 2020

Volkswagen Group a luat aceeași decizie legată de coronavirus, precum cei de la Renault, PSA, Ford și FCA: va închide toate uzinele grupului indiferent de marcă, pentru a proteja angajații de răspândirea coronavirusului.

Volkswagen va opri producția de autvehicule la toate uzinele sale, începând din Italia, Portugalia și Spania, săptămâna aceasta, și va continua cu uzinele din Germania și restul țărilor, potrivit declarației lui Herbert Diess, CEO al companiei, citat de Automotive News. Volkswagen a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru 2019, cu o creștere a veniturilor și profitului operațional.

Decizia vine ca urmare a discuțiilor cu sindicatele, concluzia fiind că este imposibil să se respecte norme minime de siguranță pentru evitarea contactului și apropierii între angajați.

ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova - trimiși în șomaj tehnic CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova - trimiși în șomaj tehnic

„Răspândirea coronavirus are un impact la nivelul economiei globale în prezent. Este incert cât de sever și cât de mult timp va afecta acest lucru Volkswagen Group. În prezent, este aproape imposibil să facem o prognoză credibilă”, a transmis și Frank Witter, director pentru finanțe și IT în cadrul board-ului VW Group. „Facem uz pe deplin de toate măsurile în modul task force pentru a susține angajații și familiile lor și pentru a stabiliza business-ul nostru”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw uzine inchidere
coronavirus industria auto
fabrici vw