Ford testează un exoschelet care ar putea fi folosit și de muncitorii din fabrica de la Craiova

Ford testează un exoschelet care ar putea fi folosit și de muncitorii din fabrica de la Craiova
scris 21 nov 2017

Producătorul american de autovehicule a anunțat că a început testarea unui exoschelet mecanic care va fi folosit de muncitori în anumite sarcini.

Exoscheletul susține partea superioară a corpului muncitorilor în sarcinile care presupun ridicarea mâinilor deasupra capului, sarcini care se soldează uneori cu probleme medicale.

Deocamdată, testul implică patru exoscheleți mecanici ce sunt testați în două fabrici din Statele Unite. Producătorul american plănuiește, însă, să extinsă testele și la nivelul fabricilor din Europa și America de Sud.

Exoscheletul, care a fost dezvoltat în urma unui parteneriat cu producătorul de echipamente robotice Ekso, este, în principiu, o vestă mecanică care asistă muncitorul în sarcinile pe care aceștia le realizează deasupra capului.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Finanțat deocamdată de sindicatul din domeniul auto al Statelor Unite, United Auto Workers, exoscheletul susține sarcina a 6,8 kg pentru fiecare braț, reducând stresul fizic la care este supus muncitorul.

Cele două companii vor ca, în urma acestor teste, muncitorii să se obișnuiască cu ajutorul pe care un exoschelet li-l poate oferi, înainte ca aceștia să înceapă să folosească sisteme mai serioase, care să ajute la ridicarea și deplasarea echipamentelor grele.

Americanii de la Ekso Bionics au început ca furnizor de echipamente robotice pentru armată și sistemul medical, dar s-au reprofilat pe producție de masă din 2013.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ford
ekso
exoschelet