Fostul CEO Jaguar Land Rover, ex CEO Renault Group, și-a găsit job la Bedeo

Fostul CEO Jaguar Land Rover, ex CEO Renault Group, și-a găsit job la Bedeo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 dec 2023

Thierry Bollore, un executiv controversat cât timp a lucrat în cele două companii pe care le-a condus în ultimul deceniu, Jaguar Land Rover (JLR) și Renault Group, a devenit consultant și membru al consiliului de administrație al companiei britanice Bedeo, furnizor de grupuri motopropulsoare electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plecat anul trecut inopinat de la Jaguar Land Rover, în plin blocaj al companiei, din cauza dificultăților de producție pe fondul crizei de semiconductori, Thierry Bollore a reușit să-și găsească un contract la furnizorul de motoare și grupuri de propulsie electrice Badeo, după cum a anunțat compania. Poziția pe care o ocupă este de consultant strategic, membru al consiliului de consultanți.

Asigurătorii câștigă recursul în dosarul privind plafonarea tarifelor RCA din 2016 CITEȘTE ȘI Asigurătorii câștigă recursul în dosarul privind plafonarea tarifelor RCA din 2016

Compania este un furnizor important pentru constructorii de vehicule comerciale ușoare cu propulsie electrică, printre clienții săi numărându-se Stellantis. Compania produce inclusiv kituri de retroversie a vehiculelor cu motoare cu combustie în vehicule electrice, pe care le furnizează în Franța, acolo unde guvernul oferă subvenții pentru astfel de transformări.

Thierry Bollore a devenit celebru mai întâi la Faurecia, unde a fost pentru șase ani vicepreședinte, apoi la Renault Group, unde a ocupat funcția de COO în perioada în care Carlos Ghosn încă mai conducea grupul francez. După arestarea lui Ghosn, Bollore a devenit pentru scurtă vreme CEO al Renault, însă a fost demis de acționari, după un moment rămas misterior, în care se presupune că s-a întâlnit cu Ghosn în Japonia, cât timp acesta era eliberat condiționat, pe cauțiune, în arest la domiciliu. Un an mai târziu a preluat Jaguar Land Rover, unde a elaborat împreună cu echipa sa planul „Reimagine”, de electrificare și de transformare a grupului. Exact cu un an în urmă demisiona din funcția deținută, fără alte explicații.

Dacia Sandero întoarce surprinzător situația în favoarea sa și urcă din nou pe locul 1 în Europa CITEȘTE ȘI Dacia Sandero întoarce surprinzător situația în favoarea sa și urcă din nou pe locul 1 în Europa

„Sunt încântat să mă alătur Bedeo, care evoluează rapid în domeniul tehnologiei de electrificare și este una dintre puținele companii cu o diferențiere puternică a produselor. Compania este un lider clar în electrificarea transportului și are o experiență extinsă, dezvoltând și producând tehnologii de electrificare de înaltă valoare și profitabile pentru OEM-uri de nivel mondial și pentru clienții de flote”, a transmis Bollore.

Bedeo (fostă BD Auto) a fost fondată în Turcia, de Osman Boyer, în 2009, și s-a mutat în Marea Britanie în 2017. Produce inclusiv soluții de motoriazare electrică în roți, cu ajutorul căreia a lansat o nouă tehnologie, care permite electrificare reversibilă a mașinilor diesel. Astfel, la apăsarea unui buton, mașina devine electrică, dar redevine diesel, în orice moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
thierry bollore
land rover
jaguar
ceo renault
bedeo