Denis le Vot, CEO Dacia: Vom vinde 660.000 de mașini în acest an, poate mai multe. Ajungem ușor la un milion cu Duster, Bigster și alte modele

Denis le Vot, CEO Dacia: Vom vinde 660.000 de mașini în acest an, poate mai multe. Ajungem ușor la un milion cu Duster, Bigster și alte modele
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 nov 2023

Dacia va depăși în 2023 volumul de automobile vândut în anul anterior, la fel cum și vânzările vor depăși, cel mai probabil, nivelul de anul trecut, care a fost cel mai mare din ultimii patru ani. Denis le Vot, cel care conduce marca Dacia din 2021 este optimist în legătură cu producția de mașini de la Mioveni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia urmează să depășească nivelul vânzărilor și al producției din 2022, în acest an, potrivit declarațiilor lui Denis le Vot, CEO al mărcii.

„Vom avea 660, poate 670 de mii”, a declarat șeful Dacia, într-o discuție cu un grup restrâns, pe subiecte referitoare la vânzări și producție. El a confirmat ținta pe termen mediu de un milion de automobile vândute, dar numai cu ajutorul viitoarelor modele pe care marca le pregătește, atât Duster și Bigster, în 2024 și 2025, cât și a noilor modele, despre care nu a vrut să ofere mai multe detalii. „Vor fi șapte caroserii, poate opt caroserii. Nu pot să spun mai mult”, a închis Le Vot discuția despre viitoarele modele pe care le va lansa în anii următori.

FOTO Lufthansa transformă interiorul celui mai mare avion privat bimotor pentru familiile regale din Orientul Mijlociu. Baie cu cel mai mare duș cu masaj construit vreodată pe un avion CITEȘTE ȘI FOTO Lufthansa transformă interiorul celui mai mare avion privat bimotor pentru familiile regale din Orientul Mijlociu. Baie cu cel mai mare duș cu masaj construit vreodată pe un avion

„Dacă pui Duster, care va fi mai mult, pui Bigster, mai mult, dacă mai pui încă un model, ajungi ușor la un milion. Nu știu dacă va fi un milion în 2026 sau 2027, n-am nicio idee. Noi nu împingem volumele, va fi rezultatul pieței”, a mai spus Le Vot, care a explicat că vrea să meargă „pas cu pas”, fără să forțeze o creștere a vânzărilor. El a amintit că prețurile automobilelor cresc permanent, la fel și dobânzile, iar oamenii nu mai vor să plătească atât de mult pentru ele. Aici vrea Dacia să câștige clienți, cu automobile care oferă „esențialul”, la un preț accesibil.

Uzinele în care sunt asamblate mașinile Dacia au înregistrat în 2022 o producție totală de 591.798 de autovehicule, din care cele mai multe au fost Sandero, urmat de Duster, Jogger și Logan. Totodată, marca a vândut în anul anterior 573.800 automobile la nivel global, în creștere cu aproape 7 procente față de anul anterior.

FOTO Strat de zăpadă de peste 10 centimetri în Buzău. Mașină înzăpezită în Vrancea. Blocaje pe DN 10. Trafic blocat pe drumuri naționale, zone din Constanța inundate. Reactorul 1 de la Cernavodă, decuplat din cauza vijeliei CITEȘTE ȘI FOTO Strat de zăpadă de peste 10 centimetri în Buzău. Mașină înzăpezită în Vrancea. Blocaje pe DN 10. Trafic blocat pe drumuri naționale, zone din Constanța inundate. Reactorul 1 de la Cernavodă, decuplat din cauza vijeliei

Creșterea estimată pentru acest an este de cel puțin 10%, având în vedere că la finalul trimestrului al treilea, Dacia avea deja 494.500 automobile vândute la nivel global, cu 16,7% mai multe decât în urmă cu un an. La o creștere de 15 procente, vânzările vor ajunge la aproximativ 660.000 de automobile, ceea ce corespunde cu cifrele avansate de Denis le Vot.

Nivelul record al vânzărilor Dacia a fost înregistrat în 2019, cu 736.500 autovehicule, însă în acel moment Dacia vindea și vehicule comerciale Dokker, care acum au dispărut din oferta mărcii.

FOTO Renault Twingo electric, versiunea franceză a viitoarei generații Dacia Spring - prezentat în premieră. Va costa 20.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Renault Twingo electric, versiunea franceză a viitoarei generații Dacia Spring - prezentat în premieră. Va costa 20.000 de euro

Nivelul estimat al producției în cele trei uzine în care sunt fabricate mașini Dacia este de aproximativ 680.000 de vehicule, la o creștere de 15%.

Anul trecut, Dacia a fabricat 314.228 de automobile în România, 183.046 în Maroc și 94.524 în Casablanca (în total 277.570 vehicule în Maroc, sub nivelul de la Mioveni).

Cel mai produs automobil a fost Sandero, cu 246.000 unități în Maroc și 2.907 în România.

Duster a fost produs în 214.057 exemplare în România, singura fabrică din lume care asamblează acest automobil, sub brandul Dacia.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari dacia
productie dacia
denis le vot
vanzari sandero
vanzari duster