Fostul șef al Volkswagen, anchetat pentru manipulare de piață în contextul scandalului emisiilor

Fostul șef al Volkswagen, anchetat pentru manipulare de piață în contextul scandalului emisiilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iun 2016

Procurorii germani au declanșat, luni, o investigație împotriva fostului director general al Volkswagen Martin Winterkorn și a unui alt membru din conducerea executivă a grupului auto, pe care îi suspectează de manipulare de piață în contextul scandalului emisiilor poluante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit procurorilor din orașul Braunschweig (landul Saxonia Inferioara), ancheta are la bază suficiente dovezi reale că Winterkorn nu a informat la timp investitorii în cazul scandalului declanșat după ce Agenția de Mediu din SUA a acuzat grupul că a manipulat testele de mediu în în cazul a aproape 600.000 de vehicule diesel vândute în SUA, scriu Reuters și Associated Press.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul, care fasifică oxizii de azot (NOx), a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

Pe fondul scandalului emisiilor, Volkswagen vrea să scoată din producție peste 40 de modele în următorii ani CITEȘTE ȘI Pe fondul scandalului emisiilor, Volkswagen vrea să scoată din producție peste 40 de modele în următorii ani

Procurorii susțin că Winterkorn și un alt director executiv al Volkswagen știau de existența dispozitivului înainte de 22 septembrie 2015, când grupul german a admis public că a manipulat testele de mediu.

Autoritățile germane nu au dezvăluit identitatea celuluilat suspect în dosar, dar au specificat că nu este vorba despre Hans Dieter Poetsch, actualul președinte al Volkswagen și fost director financiar al grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
martin winterkorn
volkswagen
ancheta
procurori
scandal
emisii