Furnizorul de carduri de combustibil DKV Euro Service țintește afaceri pe piața locală de 215 mil. euro

Furnizorul de carduri de combustibil DKV Euro Service țintește afaceri pe piața locală de 215 mil. euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 15 iun 2016

Compania DKV Euro Service, parte a grupului german DKV Mobility Services Group, a avut anul trecut, pe piața locală, un rulaj de 194 de milioane de euro, o creștere de 11% față de anul anterior când a realizat vânzări de 175 de milioane de euro. Pentru anul acesta, compania estimează o creștere similară, până la 215 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Robert Vass, country manager România și Ungaria al DKV Euro Services, a explicat că, principalele destinații ale transportatorilor români sunt Germania, Austria, Franța, Luxemburg și Belgia.

”Italia nu este menționată din cauză că prețul pentru combustibil este cel mai mare din Europa, de aceea clienții evită să alimenteze de acolo”, a precizat Robert Vass.

Compania estimează că piața de combustibil și servicii de taxe de drum pentru transportul internațional din România este de aproximativ 2,5 miliarde de euro, iar DKV speră să termine anul cu o cotă de piață de 9%, în creștere de la 8% cât au în prezent.

În prezent, la reprezentanța din România lucrează 12 persoane.

Samonid, Continental Timișoara: Suntem pregătiți să producem mai mult pentru mașini electrice, dacă piața o cere CITEȘTE ȘI Samonid, Continental Timișoara: Suntem pregătiți să producem mai mult pentru mașini electrice, dacă piața o cere

În România, clienții DKV beneficiază de o rețea locală de peste 700 de stații care acceptă cardurile companiei (printre care Lukoil, Mol, OMV Petrom).

”România este o piață care se dezvoltă spre deosebire de Ungaria unde vedem o scădere a numărului de transportatori în ultimii cinci ani. Aici (în Ungaria - n.r.) piața se consolidează. Sunt în etape diferite de dezvoltare cele două state”, a mai spus country managerul pentru România și Ungaria.

El a mai precizat că, în prezent, Ungaria, spre deosebire de România, se confruntă cu o lipsă acută a șoferilor calificați, ceea ce împiedică multe companii locale de transport să se dezvolte.

Principalii competitori ai DKV pe piața locală sunt euroShell și Eurowag.

DKV oferă o gamă de servicii la nivel european pentru optimizarea și managementului flotei rutiere, de la posibilitatea alimentării fără numerar la punctele de acceptanță, până la plata taxelor de drum sau feriboturi sau ajutor în recuperarea TVA-ului și accizelor aferente cheltuielilor din țările de destinație din Europa.

Înființată în urmă cu 80 de ani, DKV Euro Service este unul dintre jucătorii importanți pe piața de servicii din domeniile logistică și transporturi. În 2015, grupul DKV Mobility Services a avut o cifră de afaceri de 5,8 miliarde de euro, fiind prezentă în 42 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
dkv euro service
furnizor de carduri de combustibil
transport international