FOTO Al doilea designer celebru părăsește peste noapte Dacia

FOTO Al doilea designer celebru părăsește peste noapte Dacia

Miles Nurnberger

scris 11 mai 2022

Miles Nurnberger, fostul designer Aston Martin, pleacă de la Dacia, după mai puțin de un an de activitate, la fel cum s-a întâmplat și cu Alejandro Mesonero Romano, fost designer SEAT. Compania a luat în aceste condiții o decizie simplă și l-a numit în funcția de șef al designului mărcii pe cel care coordonează practic, de foarte mulți ani, designul mărcii.

Dacia are un nou designer șef, dar unul care are o carieră îndelungată la marca românească. David Durand se ocupă de designul mașinilor Dacia, practic, din 2011, când a devenit șef al designului pentru Gama Acces, adică toate mărcile care erau dezvoltate pe platformele Dacia.

Durand preia acum funcția de vicepreședinte pentru design al mărcii Dacia de la Miles Nürnberger, care „părăsește compania din motive personale, pentru a urma alte proiecte profesionale”, după cum transmite Renault. Este al doilea designer celebru care pleacă de la Dacia după doar câteva luni de activitate.

În vârstă de 49 ani, David Durant, cetățean francez, este absolvent al Școlii Superioare de design Strate College din Paris. Și-a început cariera în cadrul Renault Group în 1997 ca designer exterior, fiind responsabil cu realizarea conceptelor  Koleos, în 1999, unul dintre cele mai nepopulare concepte prezentate de Renault, și Ellipse, în 2002. Ambele au fost dominate de liniile estetice impuse de fostul designer șef al Renault, Patrick Le Quement.

David Durand

David Durand

Între anii 2002 și 2009, David Durand a lucrat în cadrul centrelor de design de la Barcelona (Spania), Seoul (Coreea de Sud) și Sao Paulo (Brazilia). În anul 2011 face un pas mare în carieră și este numit director de design pentru gama Global Access. Din 2020 el devine director de design exterior Dacia și este unul dintre creatorii conceptului Bigster.

Dacia Spring s-a scumpit cu aproape 3.000 de euro de la lansare și până azi. Strategia de preț a adus acum a patra creștere în șapte luni, la același nivel cu cel din Germania. Diferența este acoperită de... covorașe obligatorii CITEȘTE ȘI Dacia Spring s-a scumpit cu aproape 3.000 de euro de la lansare și până azi. Strategia de preț a adus acum a patra creștere în șapte luni, la același nivel cu cel din Germania. Diferența este acoperită de... covorașe obligatorii

Durand preia nou funcție începând de la 11 mai, ceea ce însemnă că despărțirea de Miles Nurnberger a fost una inopinată. Odată cu prelurea poziției de vicepreședinte pentru design, David Durand va deveni și membru al comitetului de direcție al Dacia, fiind subordonat lui Denis Le Vot, precum și al board-ului de management al Renault Group. El se subordonează pe linia de design lui Laurens van den Acker, șeful designului grupului Renault.

„Mă bucur să lucrez cu David pentru a răspunde provocărilor  mobilității de mâine. Experiența sa solidă, creativitatea, simțul său acut al inovației și al business-ului se bucură de apreciere, atât în sânul direcției noastre cât și în industria de automobile. Țin să îi mulțumesc totodată lui Miles pentru contribuția și munca sa cu echipele de design”, a transmis Laurens van den Acker, Director de Design Renault Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
miles nurenberger
david durand
designer dacia
bigster