FOTO Anvelopele WinterContact și AllSeasonContact de la Continental au primit cel mai mare punctaj în testele ADAC

FOTO Anvelopele WinterContact și AllSeasonContact de la Continental au primit cel mai mare punctaj în testele ADAC
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 oct 2018

Clubul Auto German (ADAC), cunoscut în toată Europa, a publicat rezultatele testelor cu anvelope de iarnă, pentru acest sezon, 2018/2019. Testele au fost efectuate pe două dimensiuni și ambele au fost câștigate de anvelopele Continental.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Anvelopele WinterContact TS 860 și AllSeasonContact au fost declarate câștigătoare la categoriile din care fac parte, cu calificativul „bine” și concluzia „Foarte bine echilibrat, lipsit de deficiențe în toate criteriile relevante”.

În cazul WinterContact TS 860 cu dimensiunea 175/65 R 14, specialiștii au menționat următoarele: „Anvelope de iarnă foarte echilibrate, cu cele mai bune calificative pe umiditate și zăpadă, cu calificativ bun inclusiv pe carosabilul uscat”, iar evaluarea pentru același model de anvelopă, însă cu dimensiunea 205/55 R 16, a fost: „Foarte echilibrat, cu cele mai bune calificative pe umiditate și consumul de carburant, deosebit de bun și pe zăpadă”.

Anvelopele cu dimensiunile testate sunt adecvate pentru o gamă largă de autoturisme, inclusiv cele de clasă mică, compactă și medie.

Vehiculele folosite la testare au fost un VW Golf 7 și un Ford Fiesta.

Specialiștii ADAC au testat 28 de modele de anvelope de iarnă, produse de mărci europene, americane și asiatice, în cadrul a 17 categorii, iar câștigătoarele Continental au primit nota 2,1 pentru dimensiunea mai mică și 2,2 pentru dimensiunea mai mare.

FOTO Anvelopele WinterContact și AllSeasonContact de la Continental au primit cel mai mare punctaj în testele ADAC

Testele cuprind criterii complexe, pe diferite suprafețe, drum uscat, umed și zăpadă, dar și zgomot, consum de carburant și uzură. Pentru fiecare dintre suprafețe sunt testate distanța de frânare, ocolirea obstacolelor, aquaplanare (pentru suprafața umedă). Unul dintre criterii este și prețul la care anvelopele sunt disponibile pe piața germană.

Realizatorii testului s-au arătat mai puțin mulțumiți de producătorii asiatici. Din cauza dificultăților întâmpinate pe carosabilul umed, aceștia au trebuit să se mulțumească cu calificativul „deficient”.

AllSeasonContact de la Continental a obținut, de asemenea, rezultate bune pentru anvelopele all season. Acestea au fost testate cu o singură dimensiune, 175/6 R14, iar pentru comparație au fost folosite și anvelope specializate de iarnă și de vară. AllSeason Contact a primit un punctaj foarte bun în special pentru suprafețe umede și zăpadă, fiind menționat și un consum redus de carburant.

„Conti a dat lovitura cu AllSeasonContact. Acesta este convingător pe zăpadă și stăpânește pistele umede”, a fost comentariul testului. Cu toate acestea, anvelopele all season rămân un compromis; cele mai bune rezultate le oferă anvelopele specializate pentru vară și iarnă”, au menționat specialiștii.

FOTO Anvelopele WinterContact și AllSeasonContact de la Continental au primit cel mai mare punctaj în testele ADAC

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
anvelope
wintercontact
allseason contact
anvelope iarna