FOTO Audi A6 e-tron, conceptul care anticipează prima limuzină electrică a mărcii, prezentat la Shanghai

FOTO Audi A6 e-tron, conceptul care anticipează prima limuzină electrică a mărcii, prezentat la Shanghai
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 apr 2021

Audi vine cu o nouă propunere pentru familia e-tron, o versiune electrică a limuzinei A6, care va deveni model de serie peste doi ani. Audi A6 e-tron concept la Shanghai, în cadrul salonului auto din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Audi continuă seria e-tron cu versiuni electrice ale actualelor modele din gamă, chiar dacă între cele două categorii de vehicule vor exista mai multe diferențe tehnice, nu doar motorizarea. Audi A6 e-tron este, teoretic, o astfel de versiune, însă modelul va folosi o platformă diferită de cea pe care limuzina A6 o folosește în prezent. Audi și-a dezvoltat propria platformă electrică, pentru modelele de mari dimensiuni, platformă pe care o împarte deja cu Porsche, pe modele existente, respectiv perechea Porsche Taycan – Audi e-tron GT. Dar noul A6 e-tron va utiliza o platformă și mai nouă, PPE, care va avea deja premiera anul viitor, cu modelul Q6 e-tron.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Conceptul care anticipează modelul de serie A6 e-tron este echipat cu o baterie de 100 kWh și va oferi mașinii o autonomie foarte bună, de 700 km, după cum spune compania. Puterea totală a sistemului, care folosește două motoare electrice, este de 350 kW, iar cuplul maxim ajunge la 800 Nm. Încărcarea bateriei se va putea face cu până la 270 kW, ceea ce asigură o încărcare potențială foarte rapidă, în cazul în care există disponibilă o stație de acest fel. În 10 minute, șoferul poate primi energie de la o astfel de stație suficientă pentru 300 de km. În 25 de minute, încărcarea poate asigura până la 80% din baterie.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Din punct de vedere al dimensiunilor, dar și estetic, A6 e-tron are mai multe asemănări cu un alt model al mărcii, A7 Sportback, însă utilizarea numelui A6 a fost o decizie de marketing. Lungimea noului model electric este de 4,96 metri, cu 1,96 metri lățime și 1,44 metri înălțime.

Primele automobile electrice ale mărcii Audi au fost dezvoltate pe o platformă intermediară a mărcii, destinată mașinilor medii. Audi a lansat deja e-tron, primul SUV compact, urmat de versiunea Sportback. Anul acesta a lansat și primul model dezvoltat pe platforma MEB, a grupului, destinată modelelor compacte. Este vorba despre Q4 e-tron, un SUV de dimensiuni comparabile cu cele ale lui VW ID.4.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Platforma PPE care se regăsește pe viitorul A6 e-tron a fost creată de inginerii de la Audi și Porsche, pentru a echipa viitoarele modele ale acestora. Odată cu Q6 e-tron, Porsche va lansa modelul Macan electric, alte modele fiind deja în pregătire. Cele două mărci și-au fixat o țintă ambițioasă, respectiv 7 milioane de automobile construite pe această platformă, în următorii 10 ani. De asemenea, Bentley va avea propriul model electric, care va folosi aceeași platformă PPE.

FOTO Audi A6 e-tron, conceptul care anticipează prima limuzină electrică a mărcii, prezentat la Shanghai

FOTO Audi A6 e-tron, conceptul care anticipează prima limuzină electrică a mărcii, prezentat la Shanghai
viewscnt
Afla mai multe despre
audi a6 e-tron
audi electric
e-tron
audi q4 etron
q6 e-tron