FOTO Audi lansează versiunea electrică a SUV-ului Q8

FOTO Audi lansează versiunea electrică a SUV-ului Q8
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 nov 2022

Cel mai mare model al mărcii Audi, Q8, a primit și o versiune electrică, numită la fel ca restul gamei electrice e-tron, model care devine astfel vârful de gamă pentru segmentul electric al mărcii din Ingolstadt. Denumirea este însă o capcană, pentru că mașina este doar un face-lift al primului model electric al mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Audi își împrospătează imaginea odată cu lansarea noului model Q8 e-tron, care aduce în gamă un nou automobil cu propulsie complet electrică, însă numi cu numele, în același timp fiind introduse și modificări estetice pentru viitorul gamei. Din punct de vedere al designului, noul Q8 se bazează pe caroseria primului e-tron, având însă o serie de modificări, în special în zona frontală, unde noile blocuri optice încadrează vizibil mașina în seria e-tron.

Tot aici putem observa noul logo restilizat, aplicat pe o grilă de asemenea nouă și luminată. Mașina a fost prezentată de asemenea și în versiunea de caroserie Sportback, cu linia de tip coupe în partea din spate.

EXCLUSIV Turcia lansează un proiect pilot de feribot cu România. Obiectivul turcilor - transport mai ieftin și mai rapid de mărfuri cu România, ocolind traficul din Bulgaria CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Turcia lansează un proiect pilot de feribot cu România. Obiectivul turcilor - transport mai ieftin și mai rapid de mărfuri cu România, ocolind traficul din Bulgaria

În privința grupului motopropulsor, avem trei propuneri din partea Audi, toate cu tracțiune integrală, care au fost dezvoltate din modelul original. Cel mai simplu este cel cu două motoare, cu o putere însumată de 250 kW și 664 Nm cuplu maxim, care dispune de o autonomie de 491 km (505 km versiunea Sportback). La mijloc se află motorizarea 55 e-tron, cu 300 kW putere maximă și 664 Nm cuplu, cu o autonomie de 582 km (600 km pentru Sportback). Motorizarea de top este SQ8 e-tron, care dispune nu de două, ci de trei motoare, din care două pe puntea spate, cu o putere cumulată de 370 kW și un cuplu maxim de 973 Nm. Autonomia acesteia este de 494 km (513 pentru Sportback), cu o viteză maximă limitată la 210 km/h.

Diferențele de autonomie vin de la cele două opțiuni de baterii, de 89 kWh și 106 kWh, baterii care se regăsesc și pe primul e-tron, dar care au fost optimizate și actualizate pentru a oferi performanțe mai bune, inclusiv în ce privește încărcarea. Cea mare, de exemplu, poate fi încărcată de la 10% la 80% în aproximativ 31 de minute, la o stație de mare putere.

VIDEO & FOTO Volvo a prezentat în premieră noul model EX90, „cel mai sigur Volvo din istorie”, echipat cu un „câmp invizibil de protecție” CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Volvo a prezentat în premieră noul model EX90, „cel mai sigur Volvo din istorie”, echipat cu un „câmp invizibil de protecție”

Șeful Audi, Markus Duesmann, a confirmat încă o dată, cu ocazia lansării noului model, planul acestei mărci de a trece complet la propulsia electrică peste numai patru ani. Asta înseamnă că, începând cu 2026, Audi va lansa doar automobile electrice, iar din 2030 nu va mai produce niciun automobil cu combustie. „Am fixat data pentru retragerea din motoarele cu combustie și am desi clar că Audi va fi o marcă complet electrică peste 11 ani”, a spus Duesmann. „Noul Audi Q8 e-tron, cu o eficiență și autonomie îmbunătățite și un design rafinat, este o altă componentă importantă în portofoliul electric care încântă oamenii în legătură cu electromobilitatea cu modele emoționale ce pot fi folosite în viața de zi cu zi”.

Dimensiunile noului Q8 e-tron sunt comparabile cu cele ale versinilor originale, respectiv, 4,91 metri lungime, 1,93 metri lățime și 1,633 metri înălțime (1,619 metri pentru Sportback).

Noul model electric de la Audi va fi lansat oficial pe piață în primele luni ale lui 2023, dar comenzile vor fi deschise chiar în această lună. Prețul de pornire anunțat (pentru piața din Germania) va fi de 74.400 de euro, fiind de așteptat o valoare apropiată și pentru piața din România.

FOTO Audi lansează versiunea electrică a SUV-ului Q8

FOTO Audi lansează versiunea electrică a SUV-ului Q8

viewscnt
Afla mai multe despre
audi q8
audi e-tron
audi q8 e-tron