FOTO BMW a completat noua Serie 4 cu caroseria Gran Coupe, cu versiunea de top M440i

FOTO BMW a completat noua Serie 4 cu caroseria Gran Coupe, cu versiunea de top M440i
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iun 2021

După lansarea caroseriei în două uși a lui BMW Serie 4, după lansarea lui M4 și a lui Serie 4 Cabrio, după prezentarea versiunii electrice i4, a venit rândul caroseriei Gran Coupe să completeze familia pe care BMW a creat-o în clasa medie sport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

BMW spune că dezvoltarea celei de-a doua generații a modelului Serie 4 Gran Coupe este rezultatul succesului de care s-a bucurat prima generație. De fapt, vorbim despre o reușită a separării pe care BMW a decis-o în clasa medie, acolo unde clasicul Serie 3 s-a despărțit de caroseriile coupe, cabrio și a găsit loc suficient pentru încă o caroserie în patru uși, cu profil sportiv. Designul este evident înrudit cu cel de pe coupe, iar dinamica sportivă este specifică întregii familii.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Printre trăssături, dincolo de caracterul sport, se numără accesul pe patru uși, portbagajul de mari dimensiuni, cu un hayon larg și cinci locuri confortabile.

FOTO BMW a completat noua Serie 4 cu caroseria Gran Coupe, cu versiunea de top M440i

Noutatea pentru această generație este dată de versiunea de performanță creată de BMW M GmbH, ce va fi disponibilă chiar de la lansarea pe piață a modelului (noiembrie 2021). Toate cele patru versiuni ale modelului vor fi asamblate la Munchen, pe aceeași linie cu modelul electric i4 și cu modelele Seria 3 Sedan și Touring.

Dimensiunile sunt comparabile cu coupe-ul, cu 4,78 metri lungime, o lățime de 1,85 metri și o înălțime de 1,44 metri, fiind mult mai amplu decât generația anterioară, cu 14 centimetri în lungime, aproape 3 centimetri în lățime și 5 centimetri în înălțime. Și ampatamentul a crescut cu aproape 5 centimetri mai mare, oferind un plus de spațiu la interior.

Dacia a ajuns la 200.000 de Dustere vândute în Germania, 10% din totalul producției de la Mioveni, chiar dacă a pierdut jumătate de clienți în anul pandemiei CITEȘTE ȘI Dacia a ajuns la 200.000 de Dustere vândute în Germania, 10% din totalul producției de la Mioveni, chiar dacă a pierdut jumătate de clienți în anul pandemiei

În aceste condiții, vorbim despre un portbagaj de 470 de litri, care poate fi extins la 1.290 de litri prin rabatarea banchetei, cu divizarea 40:20:40.

Dacă vorbim despre motoare, foarte importante în cazul unui BMW, oferta este aproximativ similară cu coupe-ul, în top așezându-se M440i xDrive, cu un motor pe benzină, cu șase cilindri, cu o putere maximă de 275 kW/374 CP. Există și o noutate, 430i Gran Coupé, motor pe benzină, cu patru cilindri, de 180 kW/245 CP, pe lângă 420i Gran Coupé, de 135 kW/184 CP. Pentru amatorii de diesel, avem clasicele 420d Gran Coupé și 420d xDrive Gran Coupé, cu 140 kW/190 CP.

FOTO BMW a completat noua Serie 4 cu caroseria Gran Coupe, cu versiunea de top M440i

În ce privește echipamentele de asistență și cele de siguranță, BMW oferă și pe acest model o listă completă, cu aproape 40 de funcții, standard sau opțional.  pentru noul BMW Seria 4 Gran Coupé. Remarcăm tempomatul activ cu asistare automată a limitei de viteză, monitorizarea traseului și recunoașterea semaforului (în Germania), plus asistentul de control al direcției și al benzii. Ca exemplu, sistemele de avertizare de coliziune frontală, informații privind limita de viteză, avertizare de părăsire a benzii, controlul distanței de parcare, camera de asistență la marșarier și asistentul de parcare cu asistent de marșarier sunt echipamente standard.

FOTO BMW a completat noua Serie 4 cu caroseria Gran Coupe, cu versiunea de top M440i

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw serie 4 gran coupe
bmw serie 3
serie 4
noul serie 4
m441i