FOTO BMW lansează prima limuzină electrică blindată

FOTO BMW lansează prima limuzină electrică blindată
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 aug 2023

Cu o tradiție îndelungată în producția de limuzine blindate, destinate oamenilor de afaceri, șefilor de stat și altor personalități care doresc un grad înalt de securitate, BMW pregătește o noutate absolută clienților săi, prin lansarea primului automobil electric blindat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

BMW a decis să lanseze în această toamnă, în cadrul IAA Mobility din Munchen, modelele Serie 7 și i7 blindate, din seria Protection. Cele două limuzine vor dispune de clasa de protecție VR9, cea mai ridicată, cu rezistență împotriva armelor automate de asalt și a gloanțelor de până la 7.62 mm, dar și în fața explozibililor.

Lovitură pentru Tesla și VW CITEȘTE ȘI Lovitură pentru Tesla și VW

Cei de la BMW susțin că ambele motorizări vor avea o caroserie autoportantă din oțel blindat, cu întărituri sub caroserie și pe acoperiș, dar și cu geamuri blindate și anvelope run-flat, care vor permite rularea cu până la 80 km/h chiar dacă sunt găurite.

FOTO BMW lansează prima limuzină electrică blindată

Mai mult, BMW spune că pasagerii celor două mașini vor fi protejați de atacurile cu drone cu încărcături explozive sau de schijele grenadelor de mână. Una dintre dotările unice este rezervorul de combustibil cu autoetanșare, cu o carcasă specială care îi permite să se etanșeze după ce a fost lovit de un glonț pentru a preveni orice pierdere de combustibil.

VIDEO Scandal în Italia după ce un avion ce făcea cursa Cagliari - Roma a fost peticit cu bandă adezivă CITEȘTE ȘI VIDEO Scandal în Italia după ce un avion ce făcea cursa Cagliari - Roma a fost peticit cu bandă adezivă

Limuzina Serie 7 nu este la prima versiune de acest fel, blindatele BMW fiind cunoscute pe piața de profil, cu generațiile anterioare, însă este o premieră faptul că o mașină electrică va putea fi preparată pentru clienți cu o caroserie blindată.

FOTO BMW lansează prima limuzină electrică blindată

Pentru i7, modelul cu baterii, grupul motopropulsor este similar cu cel de pe i7 M70 xDrive, consumul anunțat al celor două motoare care echipează acest model, de 400 kW (544 CP) și 745 Nm, fiind de 30 kWh/100 km, unul corespunzător cu greutatea ridicată a acestui automobil. În același timp, accelerația de la 0 la 100 km/h este de 9 secunde.

Versiunea cu motor pe benzină este echipată cu un motor V8 TwinPower Turbo mild hybrid de 48 V, cu o putere maximă de 390 kW/530 CP și un cuplu maxim de 750 Nm.  Accelerația de la 0 la 100 km/h este de 6,6 secunde și ajunge la o viteză maximă de 210 km/h (130 mph).

FOTO Șeful Ford Otosan anunță: Trimitem modelul Courier la Craiova. Producția din Turcia a fost oprită CITEȘTE ȘI FOTO Șeful Ford Otosan anunță: Trimitem modelul Courier la Craiova. Producția din Turcia a fost oprită

Cele două versiuni, cu motor termic și motor electric, vor fi construite în uzina din Dingolfing, Germania.

BMW a mai înregistrat o premieră în domeniul vehiculelor speciale, în 2021, când a prezentat la Munchen primul automobil fuel cell, un iX5 Hydrogen, complet blindat.

FOTO BMW lansează prima limuzină electrică blindată

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw i7 blindat
bmw protection
bmw 760i