FOTO Opel dezvăluie noi imagini cu conceptul Experimental

FOTO Opel dezvăluie noi imagini cu conceptul Experimental
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 aug 2023

Pregătit pentru Salonul Auto din Munchen, conceptul Opel Experimental urmează să prezinte viziunea mărcii germane asupra viitorului electric pe care și l-a asumat peste numai cinci ani. Noile fotografii publicate de Opel arată mai multe detalii, înaintea premierei mondiale din septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opel a publicat noi imagini cu conceptul Experimental, care lasă se vadă o caroserie de tip SUV Coupe, una la modă în această perioadă, adoptată nu doar de mărcile premium, ci și de branduri de volum, precum Renault sau Citroen.

Primele informații transmise de Opel vorbesc despre „un crossover electric”, care „va întoarce capetele”. Compania mai spune că intenționează să atragă un nou public odată cu lansarea acestui model.

Românii de la Continental lucrează la cockpit-ul inteligent CITEȘTE ȘI Românii de la Continental lucrează la cockpit-ul inteligent

„Opel Experimental oferă o perspectivă asupra modelelor și tehnologiilor viitoare, asupra designului viitor, chiar și asupra unei noi ere și asupra viitorului mărcii”, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.

Designerul Mark Adams susține că multe dintre elementele de design de pe Experimental vor fi regăsite ulterior pe modele de serie. Printre trăsăturile noului concept se numără eliminarea cromului de pe elementele de caroserie și apariția iluminării exterioare. De asemenea, utilizarea de camere în locul oglinzilor laterale se înscrie într-o tendință a industriei auto în această direcție.

Din punct de vedere tehnic, conceptul folosește una dintre platformele Stellantis dedicate mașinilor electrice.

Conceptul Opel Experimental va fi primul automobil care va purta noul logo al mărcii, plasat în centrul semnăturii de marcă Opel Compass, întreg ansamblul fiind iluminat „pentru un plus de dramatism”.

Dimensiunile lui Experimental sunt tipice pentru clasa compactă, spun cei de la Opel, dar arhitectura interioară a reușit să exploateze la maxim avantajele unei platforme electrice și astfel oferă spații de clasă D, fiind realizată „o detoxificare a spațiului”, așa cum descriu reprezentanții mărcii procesul de extindere a habitaclului. Printre reperele inedite se numără volanul pliabil și scaunele subțiri, cu plasă 3D.

Dacia Sandero domină piața auto din Spania, în acest an, chiar dacă marca a început să scadă CITEȘTE ȘI Dacia Sandero domină piața auto din Spania, în acest an, chiar dacă marca a început să scadă

Opel are deja tradiție cu numele Experimental, acesta fiind folosit în urmă cu mult timp sub forma Experimental GT, pentru un coupe spectaculos, dar și pentru un concept electric, prezentat în 2018.

Opel Experimental, creat de designerii și inginerii germani în cadrul centrului R&D din Russelsheim, va putea fi admirat între 5 și 10 septembrie, la Munchen, în cadrul salonului auto IAA. Tot la Munchen, Opel urmează să dezvăluie noua generație a SUV-ului Crossland, precum și versiunea break a compactei Astra, numită Sports Tourer, cu propulsie electrică. 

Opel va fi singura marcă a grupului Stellantis care va fi prezentă la Munchen, în cadrul salonului, ea aliniindu-se celorlalte mărci germane care vor reprezenta linia de bază a expozanților. Pe lângă acestea, numeroase mărci chinezești sunt așteptate să fie prezente cu standuri proprii.

FOTO Opel dezvăluie noi imagini cu conceptul Experimental

FOTO Opel dezvăluie noi imagini cu conceptul Experimental

viewscnt
Afla mai multe despre
opel experimental
opel concept
iaa munchen