FOTO BMW Serie 5 a impresionat juriul: 5 stele EuroNCAP. Fiat Doblo a fost apreciat drept „o mașină care își arată vârsta”

FOTO BMW Serie 5 a impresionat juriul: 5 stele EuroNCAP. Fiat Doblo a fost apreciat drept „o mașină care își arată vârsta”
scris 12 apr 2017

BMW Serie 5 a reușit să obțină un rezultat excelent, 5 stele la testele EuroNCAP, impresionând juriul acestei organizații. Fiat Doblo nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a primit doar 3 stele.

EuroNCAP a dat publicității rezultatele testelor cu două automobile din categorii total opuse. BMW Serie 5 este o limuzină de clasă mare, care reprezintă unul dintre vehiculele, la propriu și la figurat, utilizate de constructorul bavarez pentru a lansa noi tehnologii, inclusiv în domeniul siguranței. Fiat Doblo este o mașină accesibilă, un monovolum care a fost construit cu mult timp în urmă și care a primit odată cu facelift-ul din 2015 și unele îmbunătățiri la capitolul siguranță. Nu a fost suficiente, după cum se vede, iar sentința EuroNCAP nu a fost una blândă.

BMW Serie 5 a primit un punctaj total de 91 de puncte pentru protecția șoferului, 85 de puncte pentru protecția pasagerului din dreapta și 81 de puncte pentru protecția pietonilor, impresionând la acest capitol cu echipamente precum Person Warning și capota activă, dar și prin sistemul de asistență la impact, care poate contribui la evitarea accidentelor din spate.

FOTO BMW Serie 5 a impresionat juriul: 5 stele EuroNCAP. Fiat Doblo a fost apreciat drept „o mașină care își arată vârsta”

Fiat Doblo a primit numai 75 puncte pentru protecția șoferului, 46 de puncte pentru protecția copiilor și doar 25% pentru siguranța activă. „Cele trei stele scot la iveală faptul adevărata vârstă a mașinii și pun în lumină lipsa de ambiție pentru a concura în materie de siguranță cu competitori mult mai moderni din segment.”, se arată în motivarea EuroNCAP referitoare le cele trei stele primite de Fiat Doblo.

În ceea ce privește modelele similare cu Fiat Doblo, Opel și Vauxahall Corsa, acestea nu se bucură de același rating, deoarece constructorul german nu a implementat modificările de siguranță de pe Doblo, preferând să construiască o generație complet nouă, cu ajutorul PSA.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bmw
euroncap
fiat