FOTO Citroen lansează cvadriciclul electric AMI pe piața din România. Poate fi condus de la 16 ani, cu permis B1

FOTO Citroen lansează cvadriciclul electric AMI pe piața din România. Poate fi condus de la 16 ani, cu permis B1
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 sep 2021

Micul vehicul electric Citroen AMI a fost lansat oficial pe piața din România, de importatorul Trust Motors, fiind destinat în special companiilor de mobilitate sau flotelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen AMI, unul dintre cele mai mici vehicule electrice produse în Europa, este de acum disponibil și în România, fiind eligibil pentru achiziție prin Programul Rabla, care permite acordarea unei subvenții de până la jumătate din prețul de listă al mașinii.

Citroen AMI este un vehicul pentru două persoane, fiind omologat, datorită dimensiunilor și puterii motorului, la categoria cvadriciclu. Această omologare îi permite să fie condus de persoane cu vârsta de peste 16 ani, care au obținut un permis de conducere de tip B1. Viteza maximă de rulare este de 45 km/h.

„AMI este un răspuns practic la noile așteptări în materie de mobilitate pe distanțe scurte: permite accesul facil în centrul orașelor, oferind mijloace de micro-mobilitate pentru toată lumea. Este o alternativă reală la scutere, biciclete, mopede și la transportul public, ce oferă noi stiluri de viață, orientate către universul digital”, spune importatorul despre noul vehicul, care va permite posesorilor să circule cu zero emisii și costuri reduse de alimentare.

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia a anunțat numele noului crossover cu 7 locuri. „Evocă dinamism și energie pozitivă.” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Dacia a anunțat numele noului crossover cu 7 locuri. „Evocă dinamism și energie pozitivă.”

Citroen AMI are o lungime de numai 2,41 metri și 1,39 metri lățime, fiind echipat cu o baterie de 5,5 kWh, care poate asigura până la 75 km de autonomie. În același timp, încărcarea bateriei se face în trei ore, la o priză standard de 220 V. Motorul electric al mașinii are 6 kW, adică 8 cai-putere.

Prețul pe care Citroen îl anunță pentru acest model, după aplicarea subvenției Rabla, este de 4.990 euro.

Vehiculul Citroen AMI va fi începe livrările în 2022.

Stellantis a lansat în urmă cu câteva zile și o versiune produsă de Opel, Rocks-e, realizată pe baza lui AMI, care va fi vândută pe toate piețele europene.

FOTO Citroen lansează cvadriciclul electric AMI pe piața din România. Poate fi condus de la 16 ani, cu permis B1

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen ami
opel rocks e
cvadriciclu electric
masini electrice