Trenul Connecting Europe Express pleacă mâine în călătoria inaugurală. Opriri și în România

Trenul Connecting Europe Express pleacă mâine în călătoria inaugurală. Opriri și în România
scris 1 sep 2021

Trenul Connecting Europe Express, care va străbate, timp de peste o lună, întreaga Europă, cu opriri și în România, va pleca din Lisabona joi, urmând să își încheie călătoria pe 7 octombrie.

Trenul va opri în peste 100 de orășele și orașe din 26 de țări în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, inclusiv în România, unde va ajunge pe 17 septembrie.

Traseul din România include opriri în Giurgiu, București, Brașov, Sibiu, Copșa-Mică, Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Curtici. Cu excepția Capitalei, unde va staționa timp de aproape o zi, opririle programate din celelalte stații nu depășesc 60 de minute.

SURPRIZĂ - Andrei Frunză, fost CEO eJobs, a preluat conducerea BestJobs - surse CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Andrei Frunză, fost CEO eJobs, a preluat conducerea BestJobs - surse

CFR Călători va opera trenul pe teritoriul României.

Connecting Europe Express este un tren creat special în cadrul Anului european al căilor ferate 2021, pentru a promova transportul feroviar.

De-a lungul călătoriei, sunt prevăzute diverse evenimente pentru a întâmpina trenul în gările în care se va opri în Europa, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Persoanele pasionate de căile ferate vor putea urmări, de asemenea, dezbaterile care vor avea loc la bord, precum și conferințele privind politica UE în domeniul infrastructurii și rolul rețelei transeuropene de transport (TEN-T), care vor fi transmise în direct pe site-ul web al evenimentului de la Lisabona, București, Berlin și Bettembourg.

Vagoanele care alcătuiesc trenul au fost oferite de diferite companii feroviare europene. Unul dintre acestea, oferit de MAV (Ungaria), va găzdui o expoziție mobilă organizată de Agenția Executivă pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA) și de întreprinderea comună Shift2Rail. În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate numeroasele tehnologii și inovații existente care îmbunătățesc experiența în sectorul feroviar și va arăta modul în care UE sprijină proiectele de infrastructură, arată Comisia.

Trenul standard va mai fi dotat cu un vagon pentru conferințe (oferit de SNCF, Franța), două vagoane standard (DB, Germania și SBB, Elveția), un vagon-restaurant (FS, Italia) și un vagon de dormit (ÖBB, Austria).

Trenul iberic care călătorește între Portugalia și Spania a fost oferit de operatorul spaniol Renfe, iar trenul baltic este operat de Lituania LTG.

Ruta și orarul Connecting Europe Express pot fi consultate aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
connecting europe express
trenul connecting europe express
statii romania
opriri romania
comisie europeana
cfr