FOTO Conceptul VW ID.2all, considerat neatrăgător de public

FOTO Conceptul VW ID.2all, considerat neatrăgător de public
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 apr 2023

Cel mai noi automobil electric anunțat de VW, ID.2all, prezentat sub forma unui concept, se confruntă cu prea puțină apreciere din partea publicului, conform unui sondaj de piață. O treime din cei interogați spus că este respingător.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Volkswagen ar putea să fie nevoit să schimbe din nou aspectul viitorului model ID.2, după ce un studiu de piață realizat după premiera mondială a conceptului ID.2all a relevat că nu este considerat atrăgător de public.

Anterior, un prim concept, numit ID.Life, a fost abandonat după ce reacția publicului a fost negativă. Sondajul privind modul în care a fost primit de potențialii clienți conceptul ID.2all a fost comandat de Automobilwoche, institutului de cercetare de piață Civey, din Germania. Conform rezultatelor, doar 15% din cei chestionați au spus că le place noul automobil, în timp ce 38% au spus că nu le place noul design.

ULTIMA ORĂ Dacia oprește temporar producția la Mioveni din cauza crizei de semiconductori. Angajați trimiși acasă cu 85% din salariu, tichete de masă și prime CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia oprește temporar producția la Mioveni din cauza crizei de semiconductori. Angajați trimiși acasă cu 85% din salariu, tichete de masă și prime

Cea mai mare categorie din rândul respondenților a fost cea formată din persoanele care au spus că nici măcar nu știu despre ce este vorba. Studiul a cuprins 2.500 de persoane și a fost realizat în săptămâna imediat următoare prezentării noului concept, în cadrul unei ceremonii transmise live în toată lumea.

Thomas Schaffer, noul CEO al mărcii VW, a explicat în cadrul lansării că aspectul conceptului care anticipează un viitor model de serie oferă indicii privind noul limbaj de design al mărcii pentru viitoarele modele din gamă.

„Arată unde vrem să ajungem cu brandul VW”, a spus Schafer. Conceptul a fost creat de noul designer, Andreas Mindt, adus de la Bentley pentru a conduce designul mărcii. Mașina a fost creată pentru a reaminti de silueta primelor modele Golf, în care stâlpul din spate (montantul C) are o lățime și o înclinație specifică tuturor generațiilor celui mai vândut model al VW din toate timpurile. În același timp, blocurile optice păstrează destul de mult conturul farurilor de pe familia ID, dar le integrează într-o formă mai complexă, care leagă aceste faruri cu o linie luminoasă.

Din punct de vedere tehnic, mașina vine cu o schimbare de paradigmă, fiind primul automobil electric din familia ID care are tracțiunea pe puntea din față.

Rechemare pentru sute de mii de Skoda, la nivel global CITEȘTE ȘI Rechemare pentru sute de mii de Skoda, la nivel global

Mașina de serie care ar trebui construită pe baza conceptului ID.2all, al cărei nume nu a fost dezvăluit, dar are șanse mari să fie ID.2, va aduce VW în zona de prețuri accesibile, deoarece Thomas Schafer a declarat că va costa „sub 25.000 de euro”.

Designul dezvăluit de conceptul ID.2all a creat controverse încă din prima clipă, fiind considerat de mulți specialiști prea puțin îndrăzneț, de alții prea apropiat de vechile modele, atât cu combustie, cât și electrice, iar de unii a fost asemănat cu Renault ZOE, o mașină care s-a vândut deja în două generații și se pregătește să iasă din producție peste aproximativ un an.

FOTO Conceptul VW ID.2all, considerat neatrăgător de public

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.2
vw id.2all
renault zoe
id.life