FOTO Continental a prezentat cel mai nou head-up display, afișat pe tot parbrizul

FOTO Continental a prezentat cel mai nou head-up display, afișat pe tot parbrizul
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 dec 2022

Continental a prezentat la salonul CES din Las Vegas noua generație Head-Up Display, una revoluționară, care va fi introdusă pe mașini încă de anul viitor. Aceasta înlocuiește cadranele clasice ale mașinii și reduce riscul de îndepărtare a privirii de la drum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Scenic View Head-up Display este numele tehnologiei ce va fi prezentată de Continental la ediția din acest an a salonului CES, din Las Vegas.  Sistemul considerat revoluționar a fost premiat cu distincția Innovation Award Product, în categoria Vehicle Tech & Advanced Mobility, iar vestea bună este că va putea fi regăsit pe mașinile noi încă de anul viitor.

TABEL Ieftinire record a carburanților, într-o singură zi. Motorina a căzut la minimul ultimelor 2 luni CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinire record a carburanților, într-o singură zi. Motorina a căzut la minimul ultimelor 2 luni

Noul head-up display de la Continental este complet ascuns în spatele bordului, fiind proiectat pe parbriz, însă într-o procedură complet nouă, care folosește banda neagră de la marginea inferioară a parbrizului. Denumirea Scenic View descrie foarte bine faptul că lățimea acestui afișaj este egală cu cea a parbrizului.

Cu ajutorul suprafeței mari, sistemul permite afișarea tuturor informațiilor esențiale, care se regăsesc în mod curent pe instrumentarul de bord, iar înălțimea la care sunt afișate nu mai face necesară coborârea privirii către bord, astfel că șoferul poate menține privirea la drum. Folosirea benzii de culoare neagră crește contrastul afișajului, acesta fiind adaptabil în funcție de lumina ambientală. În plus, bordul poate fi eliberat de un ecran și poate face loc astfel altor dispozitive sau funcții.

Nu în ultimul rând, specialiștii de la Continental spun că poziția mai depărtată permite o distanță focală mai mare, ceea ce ușurează citirea.

EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model

„Siguranța vehiculului este prioritatea noastră numărul 1”, spune Jnes Brand, șeful UX Business Area, Continental North America. „Scenic View HUD aduce în vehicul tehnologii de afișare cu contrast, excitante, într-un mod care prioritizează siguranța. Este un concept de design total nou pentru afișarea informațiilor în vehicul”.

Proiectat virtual în afara parbrizului, dar pe toată lățimea lui, afișaul Scenic View preia toate informațiile de la instrumentarul de bord, de la ecranul central și de la ecranele pasagerilor, cel mai interesant detaliu fiind acela că permite vizualizarea din orice punct al mașinii, astfel că pasagerii pot vedea toate informațiile afișate.

FOTO Continental a prezentat cel mai nou head-up display, afișat pe tot parbrizul

Cei de la Continental spun că noua tehnologie deschide noi posibilități de utilizare a acestui afișaj, acesta putând fi replicat în diferite configurații cu până la patru ecrane. Totodată el va permite obținerea de reduceri de costuri de producție, de cercetare și dezvoltare, precum și de integrare.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
head up display
ces 2023